Perrellis miss på Idrottsgalan!

 

Måndagskvällen på SVT var abonnerad av Svenska Idrottsgalan 2017, som i år bland annat gästades av schlageraktuella Charlotte Perrelli. I ett videocollage ”sjöng” svenska idrottsstjärnor till We are the Champions. Falsksången var ett faktum. Inte blev det bättre när stackars Charlotte Skulle göra sin tolkning av Queens låt, och blev ackompanjerad av Anna Haag och Emil Jönsson som ”spelade” trummor och fiol. Kanske inte det bästa sättet att promota sig på inför en musiktävling, särskilt inte för Charlotte Perrelli som förväntas presentera en ny, avskalad, sida av sig själv.

Vet inte heller om jag ser fram emot en lugnare version av den forna schlagerdrottningen. Alla vet vi hur det gick för Linda Bengtzing när hon försökte sig på något mer ”seriöst”, hon åkte ut. Nog för att mellopubliken kan gilla avskalade ballader, men av Charlotte Perrellli förväntar sig (särskilt schlagerbögar som jag) något mer extravagant.

Det återstår att se hur detta fatala misstag kan ställa till det för Perrellis chanser i Mello? Vad tror ni?

Loreen och Magnus Uggla uppträdde på ”Tillsammans mot cancer”

Under måndagskvällen var det återigen dags för TV4 direktsända ”Tillsammans mot cancer”. Galan leddes av programledarduon Tilde de Paula Eby och Bengt Magnusson, och hålls varje år för att fortsätta kampen mot en av vår tids grymmaste sjukdomar. Under årens lopp har insamlingsgalan fått in flera tiotusen månadsgivare till Cancerfonden. En sådan här kväll tänker jag extra mycket på min fina moster som kämpade och förlorade mot sin cancer.

Ett av de starkaste ögonblicken under kvällen var när Magnus Uggla sjöng en hyllningssång till sin dödssjuka vän Carina, hon satt i publiken. Eurovision-vinaren Loreen, och Linnea Olsson gjorde en finstämd tolkning av 80-tals klassikern Up where we belong. Dessutom uppträdde Sabina Dumba och Tommy Nilsson.

 

Här är Melodifestivalens underdogs 2017! (Del 1: Göteborg)

Melodifestivalen kan anses vara den bästa plattformen för skapandet av nya stjärnor på den svenska pop- och schlagerhimmeln. I årets upplaga kryllar det minst sagt av debutanter, mer eller mindre kända för den svenska tv publiken. Mer än hälften av de tävlande artisterna är faktiskt nya i mellosammanhang. Detta bäddar självklart för många underdogs att glänsa i strålkastarljuset, och kanske gör de också succé.

I Göteborg hittar vi två namn som personligen känns rätt nya för mig. En av dom är den 19-åriga rappsångerskan Adrijana från Växjö. Trots sin relativt unga ålder har hon släppt ett flertalet låtar, och är signad för Universal Music. En av Adrijanas rapplåtar heter Det vi har, som var ett samarbete med rapparen Jireel. I Göteborg tävlar hon med låten Amare. I samma deltävling ställer Nano upp med sitt bidrag Hold on. Nano släppte sin singeldebut ”Lion” 2015, och har bland annat samarbetat med norska producenten William «Nasty Kutt» Wiik Larsen (Nico & Vinz, Jessie J, Madcon, Timbuktu) och låtskrivaren Paul E Phamous. Han har något missvisande blivit kallad rappartist, i själva verket vill Nano sätta in sig i många olika genrer. 

Julmusik på hitlistan 2016!

Genom årens lopp har vi fått höra otaliga jullåtar iklädd olika former. Det kan vara allt ifrån avdammade klassiker som en schlagerstjärna gjort covers på för att livnära sig även utanför Melodifestivalsperioden, nyproducerade poplåtar med jultema från exempelvis Ariana Grande och Justin Bieber, eller vad sägs som de ihärdiga klassikerna som aldrig vill säga nej. Men vilka jullåtar är egentligen mest populära julen 2016?

DiggiListan 
Ser vi till den svenska ”DiggiListan” är det 80-tals klassikerna som lyckas bäst. Här ryms Chris Reas med Driving Home For Christmas (plats 59), Triad med sin Tänd ett ljus (plats 44), Band Aids Do They Know It’s Christmas? (plats 36), och Whams Last Christmas (plats 17). Men julens absoluta diva är självklart Mariah Carey, som just nu ligger på tolfte plats med All I Want For Christmas Is You. 

Sen icke att förglömma har även Michael Bublé tagit sig in på plats 50 med sin cover på It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas. På Diggilistan finns också Bing Crosby, med den äldsta jullåten i sammanhanget, nämligen White Christmas ifrån 1942. Vill ni lyssna på listan kan ni klicka på länken http://sverigesradio.se/sida/topplista.aspx?programid=2697.

Några mer moderna jullåtar har än så länge inte synts till på listan, och inte heller buskis låtar som  Jul igen (Just D) och Vår julskinka har rymt (Werner & Werner med flera). Men det är ännu långt kvar till julafton så vem vet.

Grattis Siw Malmkvist!

Förra veckan valdes Siw Malmkvist in i Swedish Hall of Fame. Detta för Malmkvists insats och inflytande i det svenska musiklivet. Hon var en av Sveriges största sångerskor under 60-talet och hade flera hits i Norden och Tysland, men var även den första svenska artist att ta sig in på amerikanska Billboard-listan.

För Schlagerhörnan är hon en ikon. Inte nog med att hon representerade Sverige i Eurovision ’60 och Tyskland i Eurovision ’69, hon är även från skånska Borstahusen. Detta har lett till Ingenting går upp mot gamla skåne som man kan säga är för Skåne vad Du gamla du fria är för resten av Sverige.

Vi firar detta med att påminna alla om Siws briljanta schlager Det är Kärlek från 1988. Hon blev chockerande oplacerad i det årets Melodifestival och i ärlighetens namn borde ringt varningsklockor redan då för schlagerdivans fall. Jag menar vem är ”Haakon Pedersen” och ”Annica Burman” mot vår egna Siwan?!

Campari Camping bjuder på dragshow med schlagertema!

Foto: joakim palm karlsson

Foto: Joakim Palm Karlsson

Berätta lite kort om er själva och showgruppen”Campari Camping”.

Vi är en showgrupp som består av fyra dragqueens och två manliga dansare som har showat i fler år än vi vill erkänna (konstigt med tanke på att vi aldrig blir äldre än 21!). Tre av medlemmarna kom till för fem år sedan då vi gick solo från vår tidigare showgrupp. Därefter så har en dragqueen och två manliga dansare tillkommit.

 

Hur kommer det sig att ni skapade en sådan här showgrupp?

Det viktigaste för oss och det som varit vår ledstjärna är att alltid inkludera mycket humor. Publiken vill bli underhållen och skratta, inte bara se en snygg ”tjej” som mimar till skiva. Detta paketerar vi i fantastiska kläder som alltid sys av gruppens medlemmar med översyn av vår Sömmerska och medlem Christer. Vi gör allt själva! Från perukstyling, limma strasstenar, koreografera och skriva showens innehåll.

 

Hur kom ni fram till gruppnamnet ”Campari Camping”?

Gruppens namn kom till under en vinkväll. Vi ville att namnet skulle vara en blandning av humor och glamour alltså ”Campari Camping-Swedish Drag Mafia”.

 

Berätta om showen ”Megamix Schlagerparty med Dragshow”. Vad kan publiken förvänta sig?

Mello Megamix är en nyproducerad show passande för krog- och eventmiljö. Till premiären ville vi göra en fest med show, ett nytt koncept vi testat som sålde slut vid halloween på Madame Moustache. Det blir drinkar, barplock och mingel till showtime. Med en stor skopa humor och finess bjuder vi publiken på en kavalkad av både gamla och nya schlagerartister och deras alster. Med närmre femtio specialtillverkade kostymer, ensemble på sex personer, dans och högt tempo firas schlagern när den är som bäst!

Vår humor är kärleksfull men svartare än natten, ingen lämnas oberörd och uttråkad. Så man kan säga att vår show är det som är roligt med schlager, inte ballader med singersongwriters!

 

Vilken schlagerartist är roligast att spela?

Vi dragqueens slåss alltid om vem som ska gestalta vem i en show, och oftast är det divorna som lockar. Men i slutet av dagen gör vi till och med Cecilia Wennersten rolig, det spelar egentligen ingen roll. I stora drag är det nog de klassiska 2000-bidragen som är roligast, när man inte kunde gå upp på scen i jeans som man kan idag. Charlotte, Lena, Shirley, Sarah, Afro-Dite och så vidare. Men vi ser även till att glittra på de nyare artisterna så att både mormor och barnbarn ska hänga med!

 

Info

Mello Megamix!

Den 5 mars kl. 21:00 till den 6 mars kl. 3:00

Madame Moustache

Biljetter finns att köpa på http://www.camparicamping.se/

Så låter deltävling fyra!

För fjärde och sista gången får ni här en förhandsvisning av den musikaliska buffé som kommer dukas upp under Mello, här är artisterna i deltävling 4 i Gävle.

 

Martin Stenmark

 

Panetoz

 

Frans

 

Linda Bengtzing

 

Dolly Style

 

Eclipse

 

Molly Sandén

Så låter deltävling 3

Under veckan har ni fått lyssna på artisterna från både Göteborg och Malmö, nu är det dags att gå igenom startfältet i Norrköping.

 

Oscar Zia

 

SaRaha

 

After Dark

 

Lisa Ajax

 

Boris René

 

Smilo

 

Swingfly feat. Helena Gutarra

Robin Stjernberg – Take me home

© 2015 Robin Stjernberg
© 2015 Robin Stjernberg

Efter ett års tillbakadragande för att satsa på låtskrivandet är nu den forna mellovinnaren Robin Stjernberg tillbaka med singeln Take me home. Detta är en catchy R&B ballad som Robin skapat, där särskilt introt fångar mitt intresse. Låten handlar om att längta tillbaka till tryggheten där man kommer ifrån, ett tema som är väldigt aktuellt i dessa dagar. Det känns verkligen som att det gånga årets fokus på  låtskapande har gett resultat, bra Robin!

Så låter artisterna i deltävling 2!

Igår fick ni ett smakprov på hur artisterna i Göteborg kommer låta, nu är det dags att lyssna av deltävlingen i Malmö.

Victor & Natten

 

Krista Siegfrids

 

Molly Petterson Hammar

 

Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson

 

ISA

 

Wiktoria

 

David Lindgren