Här kommer mina finalbetyg

Danny Saucedo – Dandi dansa

 

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

På ett sätt är det ljusår mellan ”Amazing” och ”Dandi dansa”. Nu är soundet ett helt annat. Språket är på svenska. Hans ambition att alltid bjuda på något extra i sin scenshow är dock densamma. Men i år vill han inte vinna och det kommer han inte heller.

Klara Hammarström – Beat Of Broken Hearts 

  

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

I sin Robocop utstyrsel har Klara krigat sig igenom andra chansen och på sin resa även övertygat mig. Hennes powerballad har växt sig starkare för varje lyssning och nu är jag hooked. Däremot tror jag inte hon får en hög placering på lördag.

Anton Ewald – New Religion 

  

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Det må inte vara hans bästa bidrag i tävlingen men scenframträdandet är grymt snyggt. Dansstegen känns igen och showen är maxad med laser. Den enda frågan är hur mycket Anton Ewald egentligen sjunger under sitt uppträdande?

The Mamas – In The Middle 

  

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Det är modigt av the Mamas att ställa upp året efter de vann. Genom sin andra finalplats visar de dock att de är att räkna med. Jämfört med feelgood låten “Move” ter sig deras nya låt allt för lågmäld och glädjefattig. Tror detta hamnar “in the middle” av resultatlistan.

Paul Rey – The Missing Piece 

  

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Bitterheten över att Paul Ray slog ut min favorit Malou Prytz i förra årets festival har lagt sig. Kanske är det hans kärleksförklaring till sin dotter som gör det. Ballader som handlar om barn gör mig alltid lite blödig.

Charlotte Perrelli – Still Young 

   

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Vilken comeback säger jag bara! Charlotte har en gång för alla bevisat vilken schlagerdiva hon är. En del hävdar att schlagern är utrotningshotad. Vilken befrielse det då är när någon levererar en pangschlager som denna.

Tusse – Voices 

  

Stina Stjernkvist, svt, Melodifetsivalen

Inför finalen är Tusse en av vinnarkandidaterna. Det hade ju varit fantastiskt om Sverige skickade en svart artist tredje gången på raken. Tycker också det är kul att Tusse är normbrytande på ett kreativt sätt med sin säregna stil. Däremot är jag inte lika frälst av låten.

Alvaro Estrella – Baila Baila 

  

Det är svårt att motstå latin pop. För en person som innerligt hatar ”Despacito” så får Alvaro Estrella mig att vilja röra på höfterna lite. I dessa gråa tider behöver vi ett färgstarkt nummer som påminner om sommaren.

Clara Klingenström – Behöver inte dig idag 

  

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Med sin enkla röda klänning och en elgitarr runt halsen framförde Clara en genuin poplåt om att ta revansch på livet. Ibland behövs det inte så mycket effekter för att fånga sin publik.

Eric Saade – Every Minute 

  

] Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Det är alltså ingen hemlighet längre vad Eric Saade gillar att göra “every minute”. Tack för den informationen Eric! I vanliga fall brukar hans framträdanden vara fyllda med spektakulära inslag som hissar, glasburar och duschar. Denna gång är numret mer suggestivt och naket. Det påminner en del om Loreens “Euphoria” nummer från 2012.

Dotter – Little Tot

  

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Efter förra årets succé med Bulletproof så känns ”Little tot” en aning svag som comeback låt. För att vinna så måste låten vara ett snäpp bättre än föregångaren vilket inte är fallet med Dotter dessvärre. Däremot ska hon få cred för sitt kaxiga nummer på scen.

Arvingarna -Tänker inte alls gå hem

   

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Det tog mig några lyssningar men nu har deras låt verkligen fastnat på näthinnan. i denna gladschlager framför Arvingarna en klassisk men underhållande koreografi. Slutposen sitter som en smäck!