Andra chansen: dessa går vidare!

En vecka kvar till finalen och nu ska de sista fyra finalisterna utses. I traditionell ordning avgörs andra chansen genom duellspel där tittarna röstar fram vinnaren ur varje duell. Här är mina kommentarer om duellerna.

Duell 1: Alvaro Estrella vs Lillasyster

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Kommentar: Hårdrock möter latinopop. Det är ingen hemlighet att jag inte är ett fan av rockmusik och därför blir mitt val ganska enkelt här. Den jag vill se i final är Alvaro Estrella.

 

Duell 2: Frida Green vs Paul Rey

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Kommentar: En betydligt jämnare duell i mitt tycke. Både Frida och Paul ställer upp med ballader. På ett sätt har Fridas låt mer power och den växer också för varje lyssning. I dagsläget tippar skålen åt Fridas håll för min del.

 

Duell 3: Eva Rydberg och Ewa Roos vs Clara Klingenström

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Kommentar: Personligen är jag svag för charmiga pantertanter. Eva och Ewa är inget undantag. Deras bidrag liknar ingen annans och de hade gjort finalen mer festlig. Nu ska vi sjunga och dansa!

 

Duell 4: Klara Hammarström vs Efraim Leo

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Kommentar: Det som jag gillar mycket med Efraims låt är dess energi. Den är dessutom rätt hookig vilket gör att jag går och nynnar på den ofta. Tillsammans med framträdandet och hans charm håller jag honom som favorit i denna duell.