Melodifestivalen: lär känna veckans debutanter

I den sista deltävlingen träffar vi på en del nya namn (iallafall för mig). Låt oss kolla in vilka dessa är och vad de gjort fram tills nu.

Clara Klingenström – ”Behöver inte dig idag”

Jan Danielsson, svt, Melodifestivalen

Sedan Ainbusk singers behöver Gotland en ny popartist. Kanske är det Clara Klingenström som är den artisten. Hennes musik beskrivs som lyxigt vemod och hennes texter som dagbokslika. Sedan bebutsingeln ”Ensam i en stad” har Clara bland annat släppt låten “Sommarminnen” som hon uppträdde med på Bingolotto. Nu är hon också textförfattare till sitt mellobidrag  ”Behöver inte dig idag”.

Efraim Leo – ”Best Of Me”

Jan Danielsson, svt, Melodifestivalen

Den 23-åriga Stockholmaren Efraim Leo ser ut som Anton Ewald och sjunger som the Weekend. Hans karriär startade när han gjorde poplåtar av sina egenskrivna dikter. Debutsingeln ”You Got Me Wrong” släpptes 2019. Under detta år fick Efraim både uppträdda på Summerburst i Göteborg, Lollapalooza i Stockholm, och vara öppningsakt för Icona Pop på Stockholm Pride. I år har han släppt den egenskrivna EP:n ”Timing”.

Lovad – ”Allting är precis likadant”

Jan Danielsson, svt, Melodifestivalen

Den här prisbelönta musik- och textförfattare har, låt oss säga, en lovande karriär framför sig. Förra året belönades hon bland annat med ett STIM-stipendium för sitt låtskrivande. Ett kännetecken för Clara låtar är hjärta och smärta på svenska. Hennes röst beskrivs som stark och säker. Under hösten har hon haft en radiohit tillsammans med Albin Johnsén, ”Vi gjorde vårt bästa”. Johnsén har också varit med och skrivit låten som Lovad tävlar med i Melodifestivalen.