Cypern: recension av Elena Tsagrinous ”El Diablo”

Igår släppte Cypern sitt bidrag till Eurovision. Det är den Athen-födda sångerskan Elena Tsagrinous som sjunger om att bli förälskad i Djävulen själv. Soundet känns igen från tidigare bidrag som Cypern skickat på senaste tiden. Då tänker jag bland annat på Eleni Foureira och Tamta som är två starka kvinnor i sexig förpackning som gör upptempolåtar till dansanta nummer. I musikvideon ålar sig Elena på golvet i en studio som ska likna underjorden. I slutet kryper en hord av svartmålade dansare in och gör någon form av modern dans. Vet inte riktigt vad jag anser om att dansarna är svartmålade, får ju en att tänka på blackface-målningar. Förutom den detaljen så tycker jag Cypern har skrapat fram ett bra bidrag som säkerligen kan gå till final.

Kolla in musikvideon här: https://eurovisionworld.com/eurovision/2021/cyprus