Danmark: recension av finallåtarna

Chief 1 & Thomas Buttenschøn – “Højt over skyerne”
Om det är något som danskarna älskar så är det feel good låtar. Här kommer en ny. Lättpåverkad som jag är så rycks jag med lite i melodin. Kanske är det avsaknaden av optimism i omvärlden som lockar mig till låtens positiva budskap.

Claudia Campagnol – “Abracadabra”
Den här låten känns som tagen ur en melankolisk musikal, så teatralisk är det den. Precis som Clauida sjunger har man någon gång velat trolla tillbaka någon gammal flamma. Däremot blir jag inte så värst trollbunden av denna melodi.

Emma Nicoline – “Står lige her”
Till skillnad från de två första bidragen låter “Står lige her” mer som en modern poplåt. Samtidigt är soundet till viss del hämtat från 80-talets storhetstid. Uppskattar att låten sjungs på danska. Det gör det mer personligt. En fullt godkänn låt.

Fyr & Flamme – “Øve os på hinanden”
Om förra låten kändes 80-tal så är “Øve os på hinanden” definitivt det. Här bjuds det på 80-tals party alá schlager. Däremot föredrar jag orginalen framför taffliga kopior. Men alltid härligt med lite retrokänsla.

Jean Michel – “Beautiful”
Pepplåtar som hyllar mångfald och ”hur vackra vi är” är så klyschigt. Särskilt när det är en välpolerad sångare som sjunger om det. Det finns inget genuint med dessa typ av låtar. Jag menar hur många gånger har inte Ryssland skickat såna låtar? Kom med något nytt!

Mike Tramp – “Everything Is Alright”
Jaha en gubbe med cowboyhatt och bandana som kallar sig luffare och sjunger country…snark

Nanna Olivia – “Hvileløse hjerter”
Det här är en anspråkslös poplåt som varken sticker ut eller skapar förakt. En melodi som man lätt glömmer med andra ord.

The Cosmic Twins – “Silver Bullet”
Det är inte första gången vi ser tvillingar bilda band i schlagersammanhang. Men att jämföra med Jedwards hade varit lite väl magstarkt. De kosmiska tvillingarna ser dock helt klart ut som två twinks. Denna partylåt har en refräng som helt klart är ett plagiat. Kanske ni vet vilken låt?

Efter att ha lyssnat igenom samtliga bidrag ser min rankning ut som följer
1. Chief 1 & Thomas Buttenschøn
2. The Cosmic Twins
3. Emma Nicoline
4. Fyr & Flamme
5. Jean Michel
6. Claudia Campagnol
7. Nanna Olivia
8. Mike Tramp