Norge: TIX till Eurovision

Till alla eurovision fans besvikelse blev det inte Keiino som vann gårdagens final av norska Melodi Grand Prix. Istället blev det den populära popartisten TIX som med sina änglavingar flyger till Rotterdam. Det här numret skriker Eurovision.  I en gigantisk vit pälskappa står han där med ännu större vingar på sin rygg. Självklar bär han också ett par solglasögon och på sin panna sitter en stor bandana med hans artistnamn TIX. Som om detta inte vore nog är karl fastkedjad i armar och ben av ett gäng djävular som står och drar i honom från sidan. Mitt allt detta kaos finns en välskriven popballad. Ni kanske hånflinar åt detta spektakel till nummer men TIX är i själva verket en av Norges hetaste popartister för tillfället. Nu är han alltså vinnare av Melodi Grand Prix 2021.

Keiino fick nöja sig med en andraplats . Deras ”Monument” var även den en eurovisionhit som är en stor favorit bland fansen runtom i Europa. I finalen var det tolv artister som tävlade om vinsten. Under den första omgången gick fyra bidrag till en guldfinal. I Guldfinalen gick sedan två bidrag vidare till en guldduell där TIX vann med 380 000 röster mot Keiinos 281 000. Här är resultatet i sin helhet.

Guldduell
1. TIX
2. Keiino

Utslagna i Guldfinal
Jorn
Blåsemafian ft. Hazel

utslagna i första omgången
KiiM
Stavangerkameratene
Emmy
Kaja Rode
Rein Alexander
IMERIKA