Spanien: Blas ska välja bidrag till esc

Förra årets skulle artisten Blas representera Spanien i Rotterdam med bidraget ”Universo”. Som vi alla vet blev det inte så. Ikväll får han en ny chans att tävla i Eurovision. Denna gång utses tävlingsbidraget genom en fansomröstning mellan två olika låtar. Såhär tycker jag om bidragen.

“Memoria” 
För mig känns denna låten väldigt mycket Melodifestivalen. Den har en vers som bygger upp till en tydlig refräng som är väldigt popig. Låten sticker varken ut på ena eller andra hållet utan är väldigt stabil. Du har absolut hört den förut. Snygg falsettsång bjuds det på också.

“Voy a quedarme”
Mot den popiga upptempolåten ställs här den svallande balladen “Voy a quedarme”. Låten inleds med ett fint pianospel och avslutas på ett svulstigt sätt med stråkar och körer som sjunger. vackert men förutsägbart.

Om jag får välja mellan dessa två bidrag så föredrar jag “Memoria”.