Pandora provar lyckan i finska mello

Under 90-talet blev Pandora en världskänd eurodancedrottning med hitten ”Trust Me”, som i Sverige blev den mest sålda singeln 1993. Hon turnerade världen runt på olika klubbar och sålde både guld och platina. Störst var hon i Japan där hennes första album sålde mer än 700 000 ex 1996.

Om 90-talet var en Eriksgata så var 2000-talet en svårare resa. Pandora satte fokus på den svenska marknaden men projektet måste ses som ett misslyckande nu i efterhand. Två gånger försökte hon sig på Melodifestivalen. Första gången var 2003 med låten ”You” som är skriven av Jan Johansen och Shirley Clamp. Den åkte ut som sexa i delfinalen. Året därefter gjordes ett nytt försök med låten ”Runaway” som inte heller tog sig vidare. Sedan dess har det inte blivit fler sånger i Eurovision.

Nu gör alltså Pandora comeback….i Finland. Tillsammans med bandet Teflon brothers tävlar Pandora med låten ”I love you”. För er som hade förväntat er en uppdaterad eurodance hit från 90-talet så kommer ni bli besvikna. Förutom finsk rapp så sjungs raden ”I love you” ca 500 gånger  och det är bara i första refrängen. Låten kan nästan ses mer som ett skämt snarare än ett seriöst försök till att vinna Uuden Musiikin Kilpailu 2021. Trots detta ligger låten på andra plats bland oddsen. Det finns alltså en möjlighet att vi ser Pandora representera Finland i Eurovision. För er som inte hört låten kan ni lyssna på den här: