MGP: IMERIKA direkt till final

Med sitt färgglada hår och starka röst berörde IMERIKA de norska tittarna. Hon är först och främst en låtskrivare. Faktum är att hon redan är i final med låten ”Feel again” som sjungs av Kaja Rode. I intervju uttryckte hon att MGP kanske var hennes hemmaplan. Hon kunde inte ha mer fel. När rösterna var räknade gick hon direkt till final där hon slog både popsnöret Ane. Fin och countryduon RIVER. Efter vinsten i sin deltävling ligger IMERIKA nu tvåa efter Keiino om att ta hem hela tävlingen. Nu har vi dessutom hört alla bidrag i årets MGP så det är ett tydligt tecken på att hon är en av favoriterna.

RESULTATET I HEAT 5

Duell 1:
TuVeia – ”Bli med meg på gar’n”
RIVER – ”Coming home”
Vidare till guldduell: River

Duell 2:
Ane. Fin ”Walking in my sleep”
IMERIKA – ”I Can’t Escape”
Vidare till guldduell: IMERIKA

Guldduell:
RIVER
IMERIKA
Vinnare: IMERIKA

En som redan är finalklar är Rein Alexander. Han framförde den bondaktiga ”Eyes wide open”. Inledningen på låten var näst intill obehaglig där Rein stirrar in i kameran med sina mörka ögon. Showen bjöd på allt ifrån dans, schackspel och opera. Låten är som ett omen till omvärlden att bli en bättre plats INNAN DET ÄR FÖR SENT!!…väldigt dramatiskt.

För de resterande 15 bidrag som inte tagit sig vidare till finalen så väntar nu en hård kamp om ett wildcard. I norge har det kampanjats ordentligt bland olika fans för att just deras favorit ska gå till final. Just nu är det den färgglada björnbögen Big Dady Karsten som leder i oddsen följt av Stina Talling. Min personliga favorit är Daniel Owen med ”Psycho” som föll mot Raylee i sin deltävling. Finalisten utses redan på måndag.