Såhär låter deltävling 2

Dotter – ”Little tot”

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Efter förra årets succé med Bulletproof så känns ”Little tot” en aning svag som comebacklåt. Ska en artist komma tillbaka för att vinna så måste låten vara ett snäpp bättre än föregångaren vilket inte är fallet med Dotter dessvärre. Soundet känns dock ingen från hennes tidigare musik och det är ett kaxigt nummer på scen. För första gången har Dotter också dansare med sig på scen. Skulle bli förvånad om detta inte går till final.

”Tears Run Dry” – Patrik Jean

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Patrik Jean framför tävlingens mest fräschaste poplåt hittills. På förhand känns ”Tears run dry” som en låt som kommer funka utanför mello. Det är ett kreativt nummer på scen som sticker ut. Dessutom har Patrik Jean en skitbra röst. Denna kan absolut gå till final.

”Rena rama ding dong” – Eva Rydberg & Ewa Roos

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

I motsats till Patrik Jean har vi Eva och Ewa som tagit med sig hela buskisgänget på scenen. Den här låten luktar mer revy än Melodifestivalen. Tro mig när jag säger att Eva Rydberg är en legend men ”Rena rama ding dong” hade passat sig bättre som pausunderhållning i tävlingen. Om jag ska säga något positivt så sprider ju dessa panter tanter glädje i denna mörka månad.

”The Silence” – Frida Green

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Nu blir det schlagerballad med Frida Green. Det är en låt som är så förutsägbar att jag känner mig trygg när jag hör den. Liksom Nathalies ballad förra veckan känner jag att det fattas något för att det ska lyfta. Hon ska dock ha ett extra plus för sin fina klänning.

”90-talet” – WAHL feat. SAMI

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

In på scen kommer två snubbar i träningskläder från Erikshjälpen. De längtar tillbaka till det ljuva 90-talet med finanskris och arbetslöshet. Låten är tuggummihiphop som påminner om Norlie & KKV. Har svårt att se att detta ska gå vidare faktiskt.

”Rich” – Julia Alfrida

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

När jag lyssnar på Julia Alfridas ”Rich” jämför jag den genast med ”Royals” av Lorde. Anledningen är både temat i låtarna och till viss del melodin. Det är en hookig refräng som sätter sig på en gång. Med lite tur kan denna ta sig vidare.

”New Religion” – Anton Ewald

Stina Stjernkvist, svt, Melodifestivalen

Den förlorade schlagersonen är tillbaka. Anton Ewald gör äntligen comeback med en upptempolåt. Dansstegen känns igen och showen är maxad med laser. Den enda frågan är hur mycket Anton Ewald egentligen sjunger under sitt uppträdande. Vid ett par tillfällen känns det nästan som att han kör playback. Hur som helst vill jag se Anton Ewald i final.

Min rankning  just 
1. Anton Ewald (4/5)
2. Patrik Jean (4/5)
3. Dotter (3/5)
4. Julia Alfrida (2/5)
5. Frida Green (2/5)
6. WAHL feat. SAMI (2/5)
7. Eva Rydberg & Ewa Roos (1/5)