Detta är 2010-talets bästa Eurovision-låt

Som schlagerfantast brukar man ofta få frågan från vänner och bekanta vilken eurovision-låt som man gillar allra mest. Självklart är det en omöjlig fråga att besvara på rak arm utan att rabbla upp massa låtar som folk aldrig hört. Därför bestämde jag och Jesper oss för att helt enkelt sätta oss framför Youtube och titta igenom tio år av Eurovision-finaler och semifinaler för att ta reda på detta svaret. Efter att ha lyssnat igenom mer än 380 bidrag från 2010 till 2019 kom vi slutligen fram till vår topp 20 över de bästa eurovision-låtarna under 2010-talet. Det var inte lätt att ranka alla sina favoriter och visst blev det tjafs emellanåt. Vår gemensamma vinnare blev en svensk, Loreen med Euphoria. Trots att vi försökte hålla oss så neutrala som möjligt så hade det varit ett tjänstefel att inte ranka detta fantastiska bidrag som nummer 1.

Nu väntar 2000-talet på att få sina bästa låtar krönta så det finns ingen tid att spilla…