Dessa artister är hetast inför Melodifestivalen 2021

Det är mitten av januari och Melodifestivalens första deltävling närmar sig med stormsteg. I veckan fick vi veta startordningen i de olika deltävlingarna och redan nu har odds startar över vilket bidrag och artist som är hetast just nu. Även om oddsen med största sannolikhet kommer förändras under deltävlingarnas gång så kan det vara intressant att se vilka artister som folk verkar mest nyfikna på. PÅ hemsidan Eurovisionworld.se finns många odds samlade för att ge en mer övergripande bild av läget. Kollar vi på den listan ser topp 10 ut som följer:

Foto: Pontus Källström

1. Erik Saade (17% vinstchans)
2. Danny Saucedo (17% vinstchans)
3. Dotter (10% vinstchans)
4. Tusse (10% vinstchans)
5. The Mamas (8% vinstchans)
6. Charlotte Perrelli (4% vinstchans)
7. Kadiatou (4% vinstchans)
8. Paul Rey (3% vinstchans)
9. Anton Ewald (3% vinstchans)
10. Frida Green (3% vinstchans)

Det finns en del intressant data här att hämta. För det första är det spännande att se hur jämt det är mellan Erik Saade och Danny Saucedo som ligger överst. Alla minns vi den tuffa kampen dem emellan 2011 där Erik gick segrande ur striden. Förra årets etta och tvåa finns också representerade men även Paul Ray som säkert är sugen på en högre placering 2021. Som vanligt finns gamla idoler med, varav Tusse (vinnare 2019) och Kadiatou (tvåa 2018) är debutanter. Både Anton Ewald och Charlotte Perrelli gör comeback vilket verkar fånga en dels intresse. Den gröna i sammanhanget är Frida Green som jag inte hört talas om innan. Hon deltog i Talang 2018 på TV4 där hon tog sig till final. I början av maj 2019 släppte hon sången ”What Would Greta Do?” som handlar om Greta Thunberg. Kanske hon kan locka miljöaktivister till Mello.