Den sämsta deltävlingen på år!

Det fanns många anledningar till att den tredje deltävlingen i Luleå skulle bli den sämsta på länge. Kvalitén på bidragen var riktigt låg, jag har aldrig känt mig så oengagerad som jag gjorde framför tv:n igår. Den enda artist och låt som faktiskt hade potential var Faith Kakembo med sin ”crying rivers” men hon fick se sig utslagen av dagisrapp, generisk pop och Drängarna. Eftersom alla bidrag var så dåliga blev det också svårt att tippa vem som skulle gå till final. Men till slut var det de mest förutsägbara artister som vann.

Mariette kom tillbaka efter tre tidigare försök som alla resulterat i en finalplats och topp fem placering. Men för mig har intresset för Mariette svalnat ordentligt sedan ”don’t stop believing”. Hennes bidrag i år är verkligen en generisk pop- och rocklåt som i finalen kommer fammla i den nedre delen av resultatlistan.Samma sak gäller Mohombi som har fastnat i ett gammalt sound som tagit honom från ett internationellt namn till en melloprodukt. Sen undrar jag var det magiska tricket tog vägen?

Både Anis och Drängar har bidrag som kommer få mig och tusen andra förskollärare att vilja hoppa ut genom fönstret. Att ha två barnfavoriter i samma deltävling som dessutom går vidare får mig att nästan ringa Lärarförbundet.

Nu hoppas vi på bättre låtar i Malmö!