Faith Kakembos väg till Melodifestivalen

När jag tänker på Faith Kakembos melloresa får jag lite ”Livet är en schlager” känsla även om Kakembo varken arbetera som personlig assistent eller döpt sina barn efter schlagerartister. Däremot är hon en utbildad narkossjuksköterska i Jönköping som älskar musik och har chansen att få sitt stora genombrott ikväll. I en intervju med svt nämnde Faith att hon sjungit sedan tonåren men att det var först i 20-årsåldern som hon också började satsa på musiken. I Jönköpings gospelkör får hon ofta göra soloframträdanden, bland annat i detta klipp: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157312241546677&id=565586676

I fjol var Faith Kakembo med och tävlade i P4 nästa med sin låt ”Through fire and rain”. Hon vann länsfinalen och hamnade sedan på en tredjeplats i riksfinalen. Här skulle hennes melloresa kunnat sluta men ödet ville något annat. Bara några veckor efter sin medverkan i tävlingen fick hon ett samtal som förändrade hennes liv en smula, hon fick frågan att vara med i Melodifestivalen. Såklart tackade hon ja!

By the way här är hennes bidrag från P4 nästa

Detta betyder att vi har två finalister från P4 nästa som tävlar ikväll, dels Amanda Assa som valdes av juryn och sen Faith Kakembo. För mig är det ingen tvekan om vem av dessa som är den starkast lyssande stjärnan, Kakembo är för mig en välförtjänt finalist i veckans deltävling. Även om Melodifestivalklubbens publikundersökningen och oddsen inte är gynsamma (en femteplats)  just nu så hoppas jag på en skräll!