Kvällen då kvinnorna regerade

Igår var det kvinnornas kväll. Anna Bergendahl framförde en låt och ett nummer som fick både press och skärm-tittare på fall. I samtliga undersökningar och odds var en finalplats ganska given på förhand. Däremot berättade Bergendahl att känslorna gått upp och ner under veckan och att hon burit på en stor nervositet. Så det var inte konstigt att hon slängde sig på scengolvet av lättnad när hennes bidrag ropades upp som vinnare. Egentligen har inte Anna Bergendahl något att vara nervös över längre, hon gick direkt till final och har seglat upp som en eurovisionkandidat på allvar.

En annan artist som jublade högt var Dotter som skrällde sig till final. Det måste kännas som en stor revansch efter floppen med ”Cry” 2018. Även Alvaro Estrella lyckades bättre med sitt andra försök i mello, mycket tack vare att han hade Mendez vid sin sida.

Kvällens förlorare var Jan Johansen och Linda Bengtzing som placerade sig i botten. Ingen överraskning även om Linda verkade tycka något annat. För Johansen var det hela nog bara en rolig grej och han verkade inte särskilt ledsen efterråt.