Mendez och Estrella toppar publikundersökningen

Under veckan har Anna Bergendahl och Paul Ray seglat upp som förhandsfavoriter att gå till final. Men efter att genrepspubliken röstat i Melodifestivalklubbens publikundersökning i fredagskväll verkar det finnas andra akter som lägger sig i kampen. Den som lyckades övertyga publiken mest var Mendez och Alvaro Estrella. Den som fick näst flest var Anna Bergendahl. Däremot hittar Paul Ray först på en fjärdeplats eftersom Dotter något oväntat hamnat på Tredjeplats. Den som får det kämpigast att övertyga publiken är Jan Johansen.

Här är resultatet i sin helhet

1. Mendez & Alvaro Estrella – Vamos Amigos (178 röster – 25,5%)

2. Anna Bergendahl – Kingdom Come (131 röster – 18,8%)

3. Dotter – Bulletproof (129 röster – 18,5%)

4. Paul Rey – Talking In My Sleep (117 röster – 16,8%)

5. Klara Hammarström – Nobody (63 röster – 9%)

6. Linda Bengtzing – Alla mina sorger (55 röster – 7,9%)

7. Jan Johansen – Miraklernas tid (24 röster – 3,4%)

Kommentar: Anledningen till att Mendez & Estrella och Dotter placerat sig så högt i publikundersökningen tror jag handlar om att deras scenframträdanden gör sig bättre live än på TV.  Sen är ju Mendez en publikfriare som alltid bjuder på energi och glädje. Dock kan ingen sitta lungt i båten. Förra veckan var Felix Sandman en stor publikfavorit och lågoddsare men han gick ”bara” till andra chansen.