Ukraina drar sig ur Eurovision 2019

Efter att den ukrainska artisten MARUV vunnit den ukrainska uttagningen till Eurovison song contest uppstod det direkt väldigt mycket drama i tävlingen. Detta var på grund av att artisten vid flertal tillfällen hade uppträtt i Ryssland och hade en planerad turné i landet. Det ukrainska TV bolaget UA:PBC (som visar den nationella tävlingen) gav MARUV en lista på krav för att hon skulle få ställa upp som representant för landet, varpå MARUV trots allt tackade nej. Efter detta gav TV bolaget både andra, tredje och fjärdeplatsen chansen att representera landet, men alla tre artister och band tackade nej. Efter detta tog bolaget UA:PBC ett beslut att landet skulle dra sig ur tävlingen och då inte ställa upp i Eurovision Song Contest 2019. Bland Eurovision fansen har det varit mycket diskussioner huruvida både Ukraina och Ryssland borde dra sig ur tävlingen. Det återstår att se om Ryssland också väljer att släppa tävlingen i år, eller om de bestämmer sig för att vara kvar.