Schlagerhörnans krönika om deltävling fyra

En blott 16-årig begåvning gör succé med sin säregna röst och tackar sedan gud för sin framgång – nej det är inte Carola jag talar om utan Bishara. För igår var det hans stora genombrott som artist när han som sista man ropades upp som finalist. Det är fascinerande att se vilken utveckling som skett i och med sociala mediers intåg i musikbranschen. Bara i den sista deltävlingen hade vi två artister som kommit fram genom antingen Youtube eller Instagram. Men för youtubefenomenet och skrällfinalisten för två år sedan, Anton Hagman, blev melloresan väldigt kort. Att byta från engelska till svenska verkar inte ha varit framgångsreceptet för popkillarna i år helt enkelt.
Jon Lundvik såg ordentligt lättad ut efter sin finalplats. Från att ha varit underdog ifjol var han nu den självklara förhandsfavoriten. Men inte hade han behövt vara så nervös för han var bäst igår. Egentligen skrev han en annan låt till sig själv men den gick istället och vann i den brittiska uttagningen, ett bra beslut anser jag eftersom ”Too late for love” gav honom chansen att visa en ny sida som artist.
Till andra chansen gick Arrvingarna som med sin smittande dansbandslåt satt sig i huvudet och vill inte komma ut ovasätt hur mycket jag dunkar huvudet i väggen. Även Lisa Ajax fick en andra chans med sin heartbreak låt. Kanske gör hon en Felix Sandman och tar olycklig kärlek till final nästa vecka. Väl i finalen får hon dock tampas med en annan cryqueen i Wiktoria.
Men alla talanger till trots var det Ann-Louise Hanssons fina ballad till Lill-babs som fick mig att bli mest känslosam. Ingen var gladare än jag när hon gick vidare till andra omgången. Trots sin femteplats så tror jag hon berörde många igår.