Låt oss dissekera andra chansen

På lördagskvällen avslöjade Christer Björkman vilka artister som kommer att duellera mot varandra i andra chansen. Men vad kan man säga om teman på de olika duellerna och vem har bäst chans att nå friends? Vi har försökt att svara detta. Våra betyg kommer dock senare i veckan så hold on. Ni vet också att man kan gå in och lyssna på samtliga bidrag nu så det är bara att maxa era spellistor.

 

Andreas Johnson mot Anna Bergendahl
Kommentar: I den första duellen möts arenarock mot den mer stillsamma midtempopoppen. På spotify har Anna bergendahl ett stort övertag med över en miljon spelningar jämfört med ”Army of us” 370 tusen. Även när man tittar på olika odds så har Anna en fördel.

Vlad Reiser mot Nano
Kommentar: I den andra duellen är det dancepop mot popballad som står mot varandra. När det gäller antalet spelningar på Spotify är det jämnare än i duell två, ”Chasing rivers” har endast 70 tusen mer spellningar än ”Nakna i regnet”. Bland oddsen har också Nano ett litet övertag.

Martin Stenmark mot Lisa Ajax
Kommentar: I den tredje duellen står ångest mot ångest, Stenmarks sjunger om psykisk ohälsa och Ajax sjunger om olycklig kärlek. Men mest deppigt blir det nog för Martin Stenmark som ligger långt efter i oddsen. Eftersom Ajax låt släpptes igår känns det lite orättvist att jämföra hennes spelningar med Stenmark.

Rebecka Karlsson mot Arrvingarna 
Kommentar: Det ska bli intressant att se vad glättig dansband kan göra mot en svulstig kampsångsballad. I oddsen ligger faktiskt Arrvingarna före Rebecka Karlsson så det kanske blir dansband i finalen trots allt.