Schlagern lever i mello – krönika om tredje deltävlingen

Låt oss börja med att konstatera att Omars och Oscars glansdagar är över, fansen har övergivit dem för Felix Sandman. Att Omar, i en intervju med Aftonbladet, påstår att ”min låt var för bra för tävlingen” är rent befängt. Hade hans låt varit så extraordinär så hade den gått direkt till final.
Låt oss också konstatera att projektet Dolly Style är dödförklarad en gång för alla. När inte ens barnen bryr sig är det dags att lägga ner.
Detsamma hade jag planerat att skriva om Martin Stenmark men svenska folket ville något annat. Suget efter det traditionella blev större i den tredje deltävlingen efter att veteranerna Arja och Jan fallit som bowlingkäglor tidigare. Något som också speglades i finalisterna. När apprösterna var räknade fick en chockad Lina Hedlund se sig ropas upp som finalist. Förklaringen ligger nog både i Alcazars enorma folkliga stöd men också det faktum att schlagern lever i tävlingen. Detta blir Linas fjärde final men första som soloartist.
Mindre chockad över att gå vidare var nog Jon Henrik Fjällgren som ännu en gång tar norrlandsdoftande schlagerpop till final. Länge såg det ut som idoltvåan Rebecka Karlsson skulle göra honom sällskap men det blev andra chansen för hennes del. Här anser jag att det är framträdandet som brister. Vart var fläktarna, det långa släpet, eldregnet och attityden? Nej här behövs en rejäl slipning till andra chansen.

Manuset denna vecka var full av besvikelser. Om man har två artister och två stand up komiker varför låter man dem då byta roller??? Låt komikerna vara roliga och artisterna uppträda, blir så frustrerad.