Estland följer i Sveriges fotspår

Benjamin Ingrosso, Robin Bengtsson, Frans, Måns Zelmerlöw – Året är 2019 och vi har lärt oss vad vinnarreceptet för Sverige är i Eurovision. Ta en nypa snygghet, lägg på några deciliter coola scenkläder, ta in ett häftigt scenframträdande och kopiera vilken Avicii-låt som helst – Där har vi ett koncept som garanterar, om inte ens vinst, så i alla fall en riktigt bra placering i Eurovision Song Contest. Åtminstone för Sverige.

Men i år verkar det som att ett annat land hoppat på det här tåget. Estland som de senaste åren försett oss med otroligt känslosamma och snygga ballader, underhållande (dock obehagliga) korttrick och popdängor a la 2004 väljer i år att skicka ingen mindre än – Victor Crone.

Låter namnet bekant? Är man ett inbitet Melodifestival-fan kommer man säkerligen ihåg hans bidrag från 2015, där han tillsammans med Behrang Miri sjung låten ”Det rår vi inte för”. Eller så gör man inte det. Jag klandrar inte någon, då det enda jag kommer ihåg från det här bidraget är en taggad Viktor Crone som gång på gång skriker ”STAAAADEEEEEN”.

Bidraget må inte ha varit det mest minnesvärda – Men det var i alla fall hyfsat unikt. Med Behrangs rapp i verserna lyftes låten och de två artisterna hade trots allt en fin kemi på scenen. Men i år finns inget av detta i Viktor Crones låt. Istället har han anammat det svenska Eurovision systemet och gör allt ”rätt” – Han har tagit på sig sin snyggaste skinnjacka, dragit på snygga specialeffekter på scen och kopierat Aviciis ”Without You”. Kommer det gå bra för Viktor Crone i Eurovision? Utan tvekan, juryn kommer överösa honom med poäng. Men han kommer förlora folkets röster lika mycket som Benjamin Ingrosso gjorde förra året. Och helt ärligt – Hur roligt är det med ett bra resultat om låten man skickar inte är bra? (Mvh, bortskämd Eurovision-svensk)

Kom igen Estland. Ni kan bättre.