Detta ska ni hålla koll på ikväll

Finalvällen inleds med ytterligare en fjantmelodi som inte ens bandet Damm kan rädda. Programledarna ber oss skaka på allt vi har, men det enda jag skakar på är huvudet. Tänker tillbaka på Eurovision song contest 2013 när Petra Mede äntrade scenen så magnifik, mer av den varan tack!

Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Något lite festligare är inslaget där Clara Henry gör parodi på Noora i SKAM, eller SMAK som de döper om det till. Dessutom medverkar en Eurovisionvinnare i inslaget, gissa vem?

Till alla er som stör er på ordet ”fuck” så kan jag berätta att Lisa don´t give a…, men däremot har Robin Bengtsson bytt och sjunger ”freaking” istället.

Kvällens gulligaste är Jon Henrik Fjällgren och Aninia, de ser bara ut att mysa hela tiden. Min favoritfras i finalen är dock ”Everytime you bake I want to eat cake” serverad FO&O.

Foto: Marc Femenia / TT

Något som jag uppskattar extra mycket är när artister gör klädbyten till finalen, något som också var mycket vanligare förr. Därför är det glädjande att Wiktoria valt en ny röd byxdress. Den passar dessutom mycket bättre till numret. Vi får väl se va våra modexperter tycker på söndag.

Enligt traditionerna tolkas det gångna årets vinnaren av en ny artist/band. Detta året är det Damm tillsammans med Shirin El-Hage som gör en jazzigare version av Frans If I were sorry, och de gör det snyggt.

När man trodde det var över kommer det ett maraton långt städnummer som ingen önskat. Tur då vi har Zara Larsson som framför sina grymma hits.

Foto: Christine Olsson / TT