Ajax byter ut det omdiskuterade ordet

En av årets stora rubrikskapare är Lisa Ajax. I sin låt I dont give a sjunger hon ”fuck” vid ett par välvalda partier. Ordvalet har skapat diskussioner då det ej är tillåtet att använda svordomar i Eurovision. Länge stod Lisa upp för ordvalet och menade att det beror sig på i vilken kontext man använder ordet. Men kanske känner sig sångerskan tvingad att byta ordet inför finalen för att öka chanserna för en vinst, eller är hon bara trött på debatten. Istället för ”fuck” sjunger nu Lisa ”damm”.

Foto: Claudio Bresciani / TT

 

På lördagen kommer hon däremot återgå till originaltexten igen, snacka om förvirrande för Lisas minne. Läs Schlagerhörnans inlägg där vi analyserat ordet ”FUCK” och varför det är så värdeladdat. Är det egentligen vi som gör det till ett fult ord?

Robin Bengtsson gör ”FUCK” till ett fult ord