Schlagerhörnan tycker till om Andra Chansen

Nu är det dags för Andra Chansen som hålls i Linköping. Vi får bland annat möta Loreen som ej lyckades ta sig direkt till final. Dani M och Linda Pira kommer uppträda i mellanakten och David Lindgren ska göra ett medley om sina hatare. Mycket att se fram emot. Schlagerhörnan tippar hur vi tror det kommer gå i respektive duell.

Duell 1:
FO&O – Gotta Thing About You vs. De Vet Du – Road Trip
Kanske veckans tajtaste duell. FO&O har länge varit en favorit i tävlingen. De kom troligtvis trea i sin semifinal och förlorade mot en korvätande Owe Thörnqvist (en semifinal som för den delen satte röstningsrekord). De har definitivt sina fans, men frågan är inte om luften har gått ur ballongen. Pojkband lyckas oftast inte bra och på något sätt får jag en Love Generation-déjà vû. Nämligen att det är ett upphajpat band som inte är kända för den stora massan men som media beter sig är världsartister. Därför tror jag att De Vet Dus komedinummer kommer att göra sig populär i den stora massan. Det är en typisk sommarhit à la Samir & Viktor. Om det finns ett komedinummer i Andra Chansen så tippa aldrig emot.

Duell 2:
Axel Schylström – När Ingen Ser vs. Lisa Ajax – I Don’t Give A
Okej skojade, detta är veckans tajtaste duell. Det finns saker som talar för både Axel och Lisa, men vi tror att Axel har övertaget. Sverige har gått bananas över denna sortens svensk pop under de gångna åren och Axel verkar ha många sympatiröster sen Idol. Lisa å andra sidan har en cool och sval poplåt som förtjänar gå till final, men kanske tycker svenska folket låten är lite för proffsig och amerikansk?

Duell 3:
Boris René – Her Kiss vs. Dismissed – Hearts Aligned
Boris går till final. Dismissed gick vidare från en av årets svagaste deltävlingar och tror det kommer att märkas i den här duellen. Speciellt då Boris faktiskt har en låt som fastnar istället för Dismisseds stela Yohio-kopia.

Duell 4:
Anton Hagman – Kiss  You Goodbye vs. Loreen – Statements
Loreen borde gå till final. Hon borde verkligen det. Hon har den bästa låten och framträdandet och förhoppningsvis så har människor börjat fastna för låten efter några lyssningar. Annars finns alltid risken att Anton Hagmans klistriga Shawn Mendes-pop får både Anti-Loreen-röster och barnrösterna. Jag kommer vara nervös för Loreen ända in i det sista, men jag tror ändå att hon kommer pull through in the end.