De var snyggast i Skellefteå enligt våra modeexperter!

En stor del av artisternas medverkan i Melodifestivalen handlar om kläder. Vi i Schlagerhörnan har därför tagit hjälp av modeexperterna Filip och Martin från bloggen FIIN Style&Decor som sätter betyg (1-5) på artisternas utstyrslar ikväll.

Jon Henrik Fjällgren feat Aninia

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Här ser vi Jon Henrik i en samisk-silver mashup. Han är sitt ursprung troget och visar det som alltid på scen. Tyvärr får hans kostym ta mer uppmärksamhet än han själv vågar göra. Till nästa gång; Mer Jon-Henrik och mindre silver! Den kvinnliga delen av duon tar däremot mer plats på scen. Dock visar sig scen-imagen även här vara starkare än artisteriet! Dreads, stora halsband och tatuering i pannan räcker inte.

Betyg: 

Alice:

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Alice är galet snygg i sin babyblå högt slitzade dress. Den glittriga spets-toppen passar hennes former riktigt bra med sin markerade midja! Tyvärr är det nog hennes snygga ben i dressens högt slitsade del som vi kommer att minnas mest av hennes tre minuter på scen!
Betyg: 
Les Gordons:

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fem killar som gör det lätt för sig. Kostymer i svart och vita skjortor. Varken tråkigt eller utmanande. Små accessoarer som en brosch eller örhänge gör varken till eller ifrån. Mer av allt nästa gång tack!
Betyg:

Wiktoria:

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Wiktoria är som alltid supercool. Stort blont hår med fläta. Hennes långklänning påminner om Alice i färgen men vågar att sticka ut mer och det tjänar hon verkligen på! Stora metallsmycken runt både hals och armar gör hennes look komplett!
Betyg: 

Axel Scyhlström:

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Klassisk melodifestival outfit för popkillen! Svarta byxor i ankellängd, här i skinnmaterial, snyggt! En ganska lam t-shirt och till det en udda kavaj att toppa opersonligheten med! Det finns så många fler färger än svart och vitt!
Betyg:

Sara Varga och Juha Mulari:

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det finns så mycket men ändå så lite att säga om dessa två artister. En som har försökt lite för mycket och ändå inte visar vad hon går för. Och en som inte ser ut att ha försökt få till en outfit lämpad för scenen alls men som ändå med sin starka röst når hela vägen fram! Hennes top påminner mest om en korsetterad tvångströja och hans blåjeans och keps är som hämtat från Mandelmanns Gård! Udda personligheter i udda kostymer framför en udda låt. Ridå.
Betyg: 

Loreen:

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kvällens starkaste låt återspeglar inte artistens klädval. Säkert helt medvetet också! Det är inte Loreens outfit som gör numret. Därför kommer hon undan med det stillsamma valet av linnetyg och bara fötter!
Betyg: 

—-

Direktlänk till Filip och Martins blogg har ni här: stylebloggen