Schlagerhörnan hissar och dissar startfältet

Schlagerhörnan är inte på plats i Skellefteå heller, men vi har lyssnat på repklippen och följt med under rapporteringen av genrepen och hajpar och dissar lite i tre kategorier: Dagens Heta, Dagens Ljummet och Dagens Kalla.

Dagens Heta
Girl power!

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Förra veckans tjejslakt lär inte bli en repris på lördag. För den här veckan har vi fyra starka kvinnliga kandidater till finalplatsen. Kanske så kan Sara Varga strykas då låten är ganska lågmäld och folk kommer nog inte riktigt ihåg henne sen 2011. Dock är låten oerhört mysig av det man kan höra på SVT:s hemsida. Alice Svensson har en bra låt med energi och förhoppningsvis kan ta sig in bland de fem med flest röster på lördag. Däremot är jag orolig att hennes startnummer och det starka startfältet fäller henne. Sen pratas det ju extra mycket om Wiktorias As I Lay Me Down och Loreens Statements. Wiktoria ligger som hon bäddar på scenen till sin framtida radiohit med ännu mer contryinfluenser än förra året. Loreen gör comeback efter sin Eurovisionvinst och en ganska lågmäld presence i det svenska musiklivet. Många har lovordats Loreens låt men menar att den kan vara svår för the average viewer att ta in i första lyssningen. Men då det är Loreen kan man ju nästan garantera en välplanerad show,

Dagens Ljummet
Jon-Henrik Fjällgrens comeback

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Trots att han borde vara ett av de stora namnen på lördag så har snacket främst handlat om Loreen, Wiktoria och litegrann om Axel Schylström. Fjällgren har troligtvis mycket goodwill kvar från 2015, men det är många som har pratat om att låten är lite som en halvbakad Jag är fri. Däremot verkar numret vara ett klassiskt Melodifestivalsnummer vilket förhoppningsvis väger upp låtens tristesse.

Dagens Kalla
Anderz Wrethov?

Foto: Fredrik Sandberg/TT


Anderz Wrethov har skrivit, tillsammans med några andra, Alice Svenssons låt Running with Lion. När man lyssnar på en minusklippet är det en episk och välskriven låt. Kanske en av hans bästa hittills. Till numret ska specialeffekter tillkomma och Alice kommer stå på ett höjbara podium. Frågan är dock om Anderz Wrethov-skriven låt och en ambitiös poptjej = Eliminering?  Mahan Moin ficks maka på den medicinen 2014 när hon kom sjua med Aleo och bara förra veckan gjorde Jasmine Kara ett Eurovisionvärdigt-nummer av Gravity. Wrethov är mycket duktig, men frågan är om poptjejer ska springa så långt ifrån det bara går. Såvida man inte heter SaRaha.

Annars finns det inte så mycket att dissa den här veckan såhär tidigt. Lär väl bli programledarna som vanligt.