Det här gör Axel Schylström när ingen ser

Likt Loreen och Alice i din deltävling, har du varit deltagare i Idol. Vilken betydelse har Idol haft för dig som artist? 

Utan idol hade jag säkerligen suttit kvar i mitt vardagsrum med gitarren och bara plinkat, och gjort nått helt annat professionellt. Det har gett mig möjligheten till en karriär och att lära mig hur artistlivet funkar.

Axel slutade fyra i idol 2015, Foto: Christine Olsson / TT

 

Sedan 2013 föreläser du också på allt ifrån skolor, företag och sjukvårdsutbildningar. Där berättar du om dina erfarenheter och upplevelser av att vara brännskadad, men också din artistdröm som nu blivit sann. Vad betyder det för dig att få berätta din historia för andra? 

Massor! Det började av en slump som liten av en terapi-grej år 2013. Sen märkte jag att det hjälpte andra. Det är kul att kunna vända allt tufft jag gått igenom till något positivt, det känns bra i själen när folk motiveras av vad jag berättar.

Senast i maj förra året släppte du singel Förändra mig, och du skriver på din hemsida att svenska är det språk du använder dig utav i ditt musikskapande. Vad är det som känns så bra med att skriva musik på svenska? 

Jag tycker att det blir mer äkta när jag skriver på mitt modersmål. Det blir mer meningsfullt och jag gillar när musik säger någonting rent textmässigt.

Din låt heter När ingen ser, så då måste jag bara fråga vad du själv gör när ingen ser? 

Fuldansar, och sjunger högt.

Jag har sett i en intervju du gjort med SVT, att du utlovat fest och drag. Vad kan du avslöja om scennumret? Hur många danssteg kommer vi se från din sida?

Fest och drag stämmer bra! Det blir ett par i alla fall, stay tuned!

Om du fick välja, skulle du hellre bli utslagen i deltävlingen men få en listetta med bidraget, eller vinna Melodifestivalen och komma sist i Eurovisionfinalen? 

Haha, bra fråga. Utslagen i deltävlingen skulle jag säga, roligt om själva låten blir poppis liksom, det känns som prio ett.

Följ Axel Schylström på sociala medier

Facebook: Axel Schylström
Instagram: axelschylstrom