Kvalitén lös med sin frånvaro ännu en kväll!

En gång ingen gång, två gånger en vana – underhållningskvalitén lös med sin frånvaro ännu en kväll i Melodifestivalen 2017. För tre år sedan var Clara Henry med som sidekick i programmet. Redan då funkade inte ”vloggarna” något vidare. Det är ett videoformat som är skapat för att funka i ett litet format, men inte i ett stort underhållningsprogram. Om man nu mot all odds gör dessa videoklipp måste det finnas ett roligt innehåll, om ni förstår vad jag menar!

Radiotjänsten stod också för historiens mest stela allsång någonsin. Publiken blev dock lyrisk över det schlagermedley som David Lindgren avslutade genom en Samir & Viktor stripp. Man skulle kunna säga att Lindgren ”räddade” gårdagens underhållning, men som sades i pressen – ”om det är ett schlagermedley som räddar kvällen så är det ingen hög kvalité!”. Inte heller manuset satt denna gång, det är helt enkelt bedrövligt!

Men nu är det ju främst artisterna och bidragen som det handlar om, och där fanns det några guldkorn. Såväl odds som nätundersökningar pekade på att finalduon skulle heta Mariette och Benjamin Ingross0, och när apprösterna var tryckta blev också dessa två som tog sig vidare. Även om Ingrosso själv inte vågade berätta om sina styrkor i min vinnarintervju med honom, skulle jag säga att hans charm är en stor del av hans populäritet (och en bra låt såklart). Mariette fick den comeback som hon hoppats på och är för andra gången direkt i final. Efter sin vinst försvann hon dock dramatiskt ner i ett hål genom scenen, något som bland annat Aftonbladet rapporterade om: Mariette föll på scenen: ”Jag blev så chockad”. Fast på efterfestsgolvet syntes inga skråmor på henne och dansstegen var många.

Vinnarna fångades på bild tillsammans redan på välkomstfesten. Foto: Pontus Källström

Lisa Ajax fick dock inte samma succé som förra året, hon ”bara” tog sig till andra chansen. Hon var inte lika glad som sina medresenärer, Dismissed,  som firade ordentligt på efterfesten med sina låtskrivare Ola Salo och Peter Kvint. Stackars Roger Pontare fick se sig besegrad trots sin fina skogspopballad. Vi håller tummarna för att Himmel och hav tar sig in på Svensktoppen och gör succé där istället.

Schlagerhörnans rapporteringar från Melodifestivalen fortsätter, fast nu från sofforna hemma i Malmö och Stockholm. Men lagom till finalen finns jag och Jesper åter på plats i Friends arena för att ge er det bästa skvallret. Ses nästa vecka!