Torsdagsrep: Mariette – A Million Years

Låtskrivare: Thomas G:son, Johanna Jansson, Peter Boström, Mariette Hansson, Jenny Hansson

Fyra dansare hänger i rep. De är vitklädda. Kan inte tyda om de är del av mormonkyrkan eller är servitörer på en restaurang, men där hänger de. Nej, de verkar någon slags mellanmjölksversion nav Crouching Tiger, Hidden Dragon. Mariette står framför dansarna och just nu verkar hon röra sig på lite samma sätt som när hon tävlade med Don’t Stop Believin’. Det här året struntar hon i det mörka suggestiv och kör lite Vogue-fingrar och ett EDM-beat som är som skrivet för radion. På något sätt tycker jag låten är lite för overbearing, menmen kanske jag ändrar mig.

Scenografin är ganska simpel. Dansarna är effektsökande och Mariette sjunger bra, men det är inte mycket mer som händer. Låten går på och på och inte så mycket mer händer på scenen.  Andra gången hon repeterar kör de på med rök. Vad oväntat! Okej nu när hon repar för tredje gångne förstå man vart framträdandet vill komma. Hon börjar ensam omgiven av rök. och sen kommer dansarna in. Dock är slutet att sånt antiklimax. What happened? Mariette är en stjärna som alltid med sin snygga, säregna röst och confidencé!  De visar upp Mairettes kläder och hon ser ut att köra på helvitt! En kontrast till det svarta hon körde med förra gången hon var med.