Torsdagsrep: Etzia – Up

Foto: Jonas Ekströmer / TT


Låtskrivare: Johnny Sanchez, Hanif Sabzevari, Simon Gribbe, Erica Haylett

Trots att Etzia uppträder som bidrag nummer tre på lördag med sin Up är det hon som får repa först. Varför har jag helt inte nu kunna fastställa. Min första reaktion på låten är:

Up är allt som Kizunguzungu ville vara men inte lyckades. Tänk er en kväll på Miami Beach med en eldbrasa, rollerblades och neonljus.

Visst man kan väl tycka att texten är lite banal, men det vägs upp med ett svängigt beat och strålande karisma av Etzia. Med sig på scen har hon fyra rollerblades-åkande dansare. Scenen går i turkos och rosa och Etzia gör själv ingen invecklad koreografi utan låter sig mest bara stå i centrum av allting. Hade dock kunnat önskat lite mer dynamik på scenen, men detta är ett sånt nummer som hade kunnat var så bra med en större budget. Etzia har på sig en läcker body som går i vitt med silvriga mönster. Hur snyggt som helst! Ni kan se lite av bilden på den här lite korniga bilden tagen på min brustna mobilkamera. Tyvärr är inte Pontus här så jag har ingen systemkamera, men ska försöka få bättre bilder senare under dagen!