En intervju med melloaktuella duon Bella & Filippa

Med sina drygt 53.000 följare på video-funktionen Videofy, har bonussyskonen Bella & Filippa gjort sig ett namn på den svenska popscenen. Sedan första klippet för fem år sedan, har duon fått allt fler fans som vill lyssna på deras musik. Enligt tjejerna är det gränslösheten och friheten från krav och förväntningar, som gör att sociala medier är ett bra forum för unga artister att sprida sin musik på. 

– Idag är sociala medier den allra bästa vägen för att nå ut till de flesta, särskilt de yngre målgrupperna. Hittills har det varit Videofy men, vi jobbar oss över till Youtube för att nå ut till fler. Sedan såklart Spotify och iTunes där all vår nya musik kommer ut, säger Bella & Filippa till Schlagerhörnan.

På er hemsida skriver ni att musikaliska influenser är First Aid Kit, Ed Sheeran och Simon & Garfunkel. På vilket sätt har dem inspirerat ert musikskapande?

– Vi har skapat en modern egen mix av alla dessa fantastiska artisters stilar. Det kan handla om allt ifrån det musikaliska med stämsång, till deras låttexter. Med denna inspiration har vi skapat vår egen stil som vi beskriver som modern country/pop.

Har ni någon särskild låt från nämnda artister som ni använder för att komma i stämning  innan ni äntrar scenen?

– För att tagga till innan vi går upp på scen är Ed Sheerans Don´t en favorit!

Ni är båda unga artister så hur känns det att ha en musikkarriär redan nu?

– Det är vi evigt tacksamma för! Att redan nu få göra det vi älskar mest av allt, och att vi får göra det tillsammans, är allt vi kunde önska. Med ett helt liv framför sig, är det allra viktigast för oss att njuta i stunden av allt vi får uppleva. Detta är något som lätt glöms bort eftersom att det händer så mycket roligt hela tiden.

Vad finns det för positiva samt negativa aspekter av att vara ung artist idag skulle ni säga?

– Det som kan vara jobbigt med att vara ung artist idag skulle vi tro är att det stundvis kan vara stressigt. Musik, skola, träning och det sociala har en stor plats i livet. Vi har inte lika mycket erfarenheter att hantera det som en äldre artist har. Men eftersom att det är detta som vi älskar, vill vi göra det så stor del av våra liv som möjligt!

På Vidoefy har ni också intervjuat en del andra artister, bland annat brittiska pop- och rockgruppen the Vamps. Vad är det ni tycker är så kul med att intervjua andra artister?

– På ett sätt blir alla som lever för musiken, oavsett stil, som förebilder. Vi har något gemensamt vi älskar, och det gör att man känner en värme till artister som lyckats och inspireras. Att få intervjua och känna av energin är så härligt då man även får ställa vilka frågor man vill och hänga en stund.

Hur hade ni reagerat om exempelvis Ed Sheeran ville ställa upp på en intervju, hade ni blivit starstruckt?

– Eftersom att vi älskar allt med Ed Sheeran och hans musik, hade det självklart varit otroligt pirrigt att ens få befinna sig i samma rum som honom.  Efter att ha fått nypa sig i armen och gråta en skvätt skulle det vara magiskt att få göra en intervju, eller bara ha en konversation, med honom.

I årets Melodifestival ställer Bella & Filippa upp med bidraget Crucified som är skriven av Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell, och tjejerna själva. Budskapet i låten har också varit viktigt för popduon att skriva fram. 

– Budskapet spelar en stor roll i Crucified! När vi skrev låten tillsammans i studion satt vi och drack te, skrattade och delade med oss av livserfarenheter och känslor. Allt slutade i att vi nöjda kan säga att vi lyckats sätta ord på på en känsla som egentligen inte går att beskriva. Känslan när man faller pladask för någon och blir riktigt förälskad så att det inte går att slita sig. En låt som sprudlar av gemenskap och glädje och som vi njuter av att få sjunga.

Vad ser ni mest fram emot med Melodifestivalen?

– Utan tvekan att få stå på scen tillsammans, och nå ut till så enormt många. Men även att få njuta, ha kul och umgås med alla underbara människor. Det är så härlig stämning! Det finns så mycket som vi ser fram emot så det är svårt att bara nämna några få saker. Vi är obeskrivligt tacksamma att vi får vara med om detta!

 

Om ni vill följa Bella & Filippa på sociala medier kan ni både besöka bellafilippa.com, deras Facebook-sida, eller Instagram: https://www.instagram.com/bellaandfilippa/