Programledarquizet – vad kan du?

Foto: Janne Danielsson /SVT

Årets Melodifestival leds av trion Clara Henry, David Lindgren och Hasse Andersson. Men hur mycket kan ni egentligen om tidigare programledare? – testa era kunskaper i Schlagerhörnans ”Programledarquiz!” (Vill ni fuska så finns svaren längst ner i inlägget).

1. 1959 var första året som Sveriges radio anordnade en schlagertävling, men vem var programledare?

a. Jeanette von Heidenstam

b. Thore Ehrling

c. Bengt Feldreich

2. Vår allas Siv Malmkvist har inte bara vunnit Melodifestivalen ett antal gånger, hon har dessutom programlett den. Året var 1996 och Siv hade en manlig kollega vid sin sida, vem?

a. Pontus Gårdinger

b. Jan Jingryd

c. Magnus Karlsson

3. Samma år som Christer Björkman vann melodifestivalen med Imorgon är en annan dag leddes programmet av en komiker-duo, kommer ni ihåg vilka?

a. Claes Malmberg och Ander ”Adde” Malmberg

b. Stefan och Krister

c. Björn Skifs och Janne ”Loffe” Karlsson

4. Efter fjärde vinsten i Eurovision 1999, hölls Melodifestivalen i Göteborg. Det Var en fullsmockad artistuppställning, bestående av gamla schlagerrävar, som turades om att leda tävlingen 2000. Men vilken melloartist var INTE värd den kvällen?

a. Loa Falkman

b. Marie Bergman

c. Lotta Engberg

5. Vilket år var Jonas Gardell och Mark Levengood programledare?

a. 2002

b. 2005

c. 2003

6. De senaste åren har Gina Dirawi varit festivalens mest välanställda. Hela tre gånger har hon lett mello, frågan är vilket år som var det första för henne?

a. 2012

b. 2013

c. 2011

7. De flesta vet att Carola vann med främling 1983, och detta var också första året som Malmö fick ha tävlingen. Självklart undrar vi vilken kvinna som var värd för kvällen?

a. Mimmi Johns

b. Bibi Johns

c. Sissi Johns

 


Svaren: b, a, a, b, c, a, b