Julmusik på hitlistan 2016!

Genom årens lopp har vi fått höra otaliga jullåtar iklädd olika former. Det kan vara allt ifrån avdammade klassiker som en schlagerstjärna gjort covers på för att livnära sig även utanför Melodifestivalsperioden, nyproducerade poplåtar med jultema från exempelvis Ariana Grande och Justin Bieber, eller vad sägs som de ihärdiga klassikerna som aldrig vill säga nej. Men vilka jullåtar är egentligen mest populära julen 2016?

DiggiListan 
Ser vi till den svenska ”DiggiListan” är det 80-tals klassikerna som lyckas bäst. Här ryms Chris Reas med Driving Home For Christmas (plats 59), Triad med sin Tänd ett ljus (plats 44), Band Aids Do They Know It’s Christmas? (plats 36), och Whams Last Christmas (plats 17). Men julens absoluta diva är självklart Mariah Carey, som just nu ligger på tolfte plats med All I Want For Christmas Is You. 

Sen icke att förglömma har även Michael Bublé tagit sig in på plats 50 med sin cover på It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas. På Diggilistan finns också Bing Crosby, med den äldsta jullåten i sammanhanget, nämligen White Christmas ifrån 1942. Vill ni lyssna på listan kan ni klicka på länken http://sverigesradio.se/sida/topplista.aspx?programid=2697.

Några mer moderna jullåtar har än så länge inte synts till på listan, och inte heller buskis låtar som  Jul igen (Just D) och Vår julskinka har rymt (Werner & Werner med flera). Men det är ännu långt kvar till julafton så vem vet.