Pernilla Wahlgrens ”Beautiful Day” fyller 10…

Princes diskografi, Beyoncés Lemonade och Pernilla Wahlgrens Beautiful Day. Det har varit albumen vi Spotify-användare har suktat efter i streamingjättens katalog, men dag ut och dag in har vi fått se oss besvikna över att dessa mästerverk saknas. Detta ändrades dock för några dagar sen, exakt vilken vet jag inte… men igår när jag gjorde min veckliga sökning efter Pernilla Wahlgrens 2006-dänga Don’t Say Goodbye såg jag att HELA HENNES ALBUM FRÅN 2006 HADE KOMMIT TILL SPOTIFY. Passande nog 10 år efter albumets release och passande nog även till att hennes nya realityserie Wahlgrens Värld använder ett albumspår från skivan.

Beautiful Day släpptes 2006 och är nu Wahlgrens senaste album (SNÄLLA LÅT DET BLIR FLER). Hon har alltså inte släppt någonting på 10 år, chockerande. Albumet består av 12 spår, där de flesta låtar går på ungefär 3.00-3.30. Ja, jag vet vad ni tänker: ”Det är MELODFESTIVALS-REJECT” och vet ni vad jag svarar då: ”LÅT DET VARA DET”.

För jag kan inte förneka att jag inte heller tror att det är Melodifestivals-reject, men vad gör det? Det är är 12 låtar som är schlagerfantastiska. Från schlagermasterpiece Don’t Say Goodbye (snälla, lyssna på det önska det på valfri Wonk eller Secret Garden) till Talking to An Angel till Come Into My World (ledmotiv till både Fyrans Förkväll och nu femman Wahlgrens Värld), så är detta ett schlagermästerverk. Det är som att Lasse Holm år 1986 faktiskt målade ”Sista Måltiden”, tog den till Skara och sa till Bert Karlsson och sa: ”PRESSA DETTA NER I FABRIKEN TILL MUSIK!”.

Lyssna och njut och snälla Pernilla släpp ett nytt album! Jag kan bara spela C’est Demon, Don’t Say Goodbye och Svindlande affär så många gånger (se där nämnde inte en enda av hennes Mellolåtar, upptäck hennes albumografi!)