Clara Henry, David Lindgren och Hasse Andersson blir programledare för Melodifestivalen 2017

För några dagar sedan kom nyheten om att programledarna för Melodifestivalen 2017 är David Lindgren, Clara Henry och Hasse Andersson. Ja… Det är en konstigt blandning av totalt oväntade namn. Clara Henry blev kritiserad hårt när hon var sidekick för några år sedan, bland annat av oss på Schlagerhörnan, David Lindgren har aldrig varit någon favorit bland oss på Schlagerhörnan och Hasse Andersson känns totalt random. Det kanske inte är den mest spännande blandningen, men som vissa har försökt påpeka hänger mycket på manuset också. En av anledningarna varför Clara Henry inte funkade som sidekick 2014 var för att man försökte göra en slags vlogg-känsla på TV, vilket inte lyckas. Därför ger jag Clara Henry ”benefit of the doubt”, mest för att hon bland annat är oerhört bra på att intervjua och verkar oerhört trevlig. David Lindgren kommer troligtvis köra ett proffsig jobb, men sen hur spännande han kommer vara återstå att se. Risken kan vara att det blir för mycket bolibompa eller familjeprogram.

Under tiden tills Melodifestivalen kan ni istället lyssna på den skånska up-and-coming-artisten Boris Jelic som släppte sin egenskrivna singel Tea för några dagar sen.