Här stannar schlagerkarusellen 2017!

Foto: Pontus Källström Eurovisionfans samlar sig utanför Malmö arena 2013.
Foto: Pontus Källström

Vad har Göteborg, Malmö, Växsjö, Skellefteå, Linköping och Stockholm gemensamt? Jo de är värdstäder under Melodifestivalen 2017. I år verkade ledningen på Mello gå på erfarenhet, då alla städer ovan hållit i en deltävling/andra chansen eller final innan.

– Det är alltid roligt att komma tillbaka till städer som väljer att stå värdar igen för Melodifestivalen. De vet vad det innebär och är peppade på att visa upp ett värdskap som bygger på tidigare erfarenheter så att de kan höja ribban ännu ett snäpp, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen 2017.

Datum för Melodifestivalen 2017

4/2 Deltävling 1: Göteborg – Scandinavium

11/2 Deltävling 2: Malmö – Malmö Arena

18/2 Deltävling 3: Växjö – Vida Arena

25/2 Deltävling 4: Skellefteå – Skellefteå Kraft Arena

4/3 Andra chansen: Linköping – SAAB Arena

11/3 Final: Stockholm – Friends Arena