ESC 2016: Dag 3 & 4 – Nakenchock och Poledancing

På grund av att Pontus har varit i Nederländerna och eder Jesper har fyllt år blev det ingen uppdatering i onsdags och igår, men vi tar igen det! Tredje dags repetitioner hittar ni här och fjärde dagens r

Tredje dagen:
Länder: Australien, Vitryssland, Makedonien, Irland, Irland, Israel, Lettland, Litauen, Polen, Serbien, Schweiz

Av allt döma kommer Vitrysslands Ivan vara påklädd på scen, men det kommer visas en 3D-projektion på en halvnaken människa i bakgrunden. Nakenchock! Annars finns inte så många överraskningar här. Australiens Dani Im som är bland förhandsfavoriterna verkar bjuda på ett snyggt och lyxigt nummer och Litauens Donny Montell manspreadar med benen som om han hade sätt Måns uppträda med Cara Mia och blivit inspirerad till max. Det är oerhört balladtätt bland dessa 11 länder vilket betyder man måste sticka ut ur mängden.

Även lite sorgligt att se Polens bidrag. Tänk att de nobbade Margarets Cool Me Down som nu kommer lanseras internationellt. Tänk vad som hade kunnat hända om hon fått tävla för Polen, kanske en vinst?

Fjärde Dagen:
Länder: Albanien, Belgien, Bulgarien, Danmark, Georgien, Norge, Slovenien, Ukraina

De länder som imponerar med sina klipp är Bulgarien, Georgien och Ukraina. Snygg backdrop och intressanta låtar som ingen av dem låter ”Eurovision”. Hoppas innerligt de alla går vidare. Sen har Slovenien valt att ta med sig en manlig poledancer på scenen, vilket känns lite udda med tanke på att jag alltid sett deras låt Blue and Red mer som en sockersöt poplåt.