ESC 2016: Dag 2 – Frans Repar För Första Gången

Som vanligt finns klippen hos Eurovision.tv

MEN det är andra dagen och länderna fortsätter repa. Spännande tid och allt kan hända! Vi på Schlagerhörnan får nu tid och känna hur det är att tillhöra ”det vanliga döda” och sitter hemma på våra datorer och GROVANALYSERAR de 48 sekunders videor vi får från Eurovision Song Contests officiella hemsida. Kommenatarer? Jo, några har vi!

Det har varit spännande att se Tjeckien, Cypern, Azerbajdzjan, Malta och Bosnien som vi alla får se uppträda live för första gången på en stor scen, så som det var tänkt. Av dessa fem verkar Cypern och Malta mest spännande. Cypern för det är en gedigen rockgrupp som verkar säkra på scenen, av det vi fått sätt, och kör med det. Malta för att de har någon slags projektionklänning som ska göra så att hon kan röra sig fritt utan att behöva bry sig så mycket om projektionen, till skilland från Melodifestivalens Wiktoria som var tvungen att stå helt still. Det ska bli spännande att se vad Ira Losco kokat fram. Hon var bra redan 2002 att skapa en effekt som fångade folk (då var det lite glitter hon blåste ut mot publiken) och nu är det är en projektionsklänning. Spännande!

Annars är väl en spännande nyhet att Frans repade för första gången. Markus Larsson på Aftonbladet var stenhård  när han såg Frans rep. Oinspirerat var ordet. Han verkar återvända scenshowen från Melodifestivalen och enligt Aftonbladet var han själv missnöjd med repet. DOCK med tanke på att showen är detsamma så antar jag han kanske inte känner det inte finns så mycket att repa för? Förutom kameravinklar då. Det repet som ska sitta för honom är ju juryrepet. Hmmmm.

Vi återkommer med de nya oddsen imorgon. But for so long. Goodnight and sleep well!

De länder som repat 3/5

Tjeckien – Gabriela Guncikova – I Stand
Cypern – Minus One – Alter Ego
Österrike – Zoë – Loin D’Ici
Estland – Jüri Pootsmann – Play
Azerbajdzjan – Samra – Miracle
Montenegro – Highway – The Real Thing
Iceland – Greta Salome – Hear Them Calling
Bosnien-Herzegovina – Dalal & Deen feat Ana Rucner & Jala – Ljubav Je
Malta – Ira Losco – Walk On Water
Sverige – Frans – If I Were Sorry