Molly Sandén vill skapa en ”Vi-känsla” i Friends

DSC_0143

För nästan exakt tio år sedan vann du den svenska uttagningen till Junior Eurovision song contest. Vad minns du från den kvällen och har du firat jubileet på något sätt?
Jag kom på det ganska nyligen och det är ändå sjukt att det är tio år sedan, tiden har verkligen flugit iväg. Det var en chock där i början, allting var så nytt, spännande och så overkligt. Det tog faktiskt några år innan det landade på riktigt, innan man fattade allt var på riktigt, att ”Det här kan jag faktiskt jobba med och inte bara på skoj”. Jag har inte firat jubileet men tänker att bara att få vara med i den här tävlingen är lite som att fira. Det blir som att knyta ihop säcken tio år senare. Oavsett hur det går så är jag bara glad att vara med, och vara en del av den här grymma finalen. Det går inte att tänka någonting om hur placeringen kommer att bli för det är så svårtippad.

Ja precis, och detta år har du varit favorittippad att vinna alltihopa. Blir du taggad av det eller blir du bara stressad?
I början var jag bara peppad av det, men mot slutet blev jag lite stressad av det också. Man vill ändå gå in utan att ha en massa förväntningar och bli överraskad. Men det var lite att jag kände att förväntningarna var höga och det sätter press på en. Så jag försökte bara tänka bort det så gott det gick. För det spelar ingen roll vad tidningarna skriver eller vad som står på beting sajter, jag har ju samma förutsättningar som alla andra och behöver rösterna precis lika mycket.

Om det nu skulle gå hela vägen och då får representera Sverige i Eurovision, vad skulle ditt budskap till Europa vara då?
Det är ju det låten handlar om, vi får inte glömma att oavsett hur olika vi ser ut, kommer från olika länder, olika tros, så är vi samma sak. Vi har samma grundläggande behov. Jag tror också vi mår bra av att göra saker tillsammans. Det är därför vi drar till denna typ av evenemang. Musik är väldigt enande och kommunikativ. Jag vill bara sprida en ”Vi – känsla”.

Om du fick bilda en supergrupp bestående av dig och tre andra artister från årets tävling, vilka andra två hade du haft i gruppen?
Vilken rolig fråga! Jag måste ju välja Frans för han är superhärlig, charmig och duktig kille. Sen tror jag Molly Pettersson Hammar. Hon hade ju sopat mattan med mig sångmässigt, men det hade ändå varit kul att få en riktigt sådan vokalfajt.