17 år och popartist – intervju med Lisa Ajax

Foto: PK

Som gammal idoldeltagare är du den sextonde att ha gått vidare till en Melodifestivals final. Och om du vinner på lördag skulle det vara femte gången en idol gör så. Varför tror du Mello och Idol är en sådan lyckad kombination?
Mello och Idol är ju inte samma grej men i båda tävlar man i musik. Jag tror också att de som varit med i Idol känner att man vill göra något som är lite större, och visa upp sig ännu mer. Då är Melodifestivalen ett väldigt bra forum där man får chansen att visa upp vem man vill vara som artist. Under Idol sjunger man mest covers och sådant. Sen får man väldigt mycket erfarenhet från idol, speciellt att ta kameror, press, och få scenvana.

För att bara vara 17 år har du redan kommit långt i din artistkarriär. Många anser att det finns en risk med att bli en artist när man är så ung, vad anser du om det?
Jag tycker inte det är konstigt att vara ung och artist, och leva i den här världen. Det visar bara på att jag har stora drömmar. Musik är min passion i livet och det är det jag vill hålla på med, därför satsar jag redan nu. Sen har man sett unga stjärnor där det gått utför eftersom de är så pass unga. Men jag tror det är väldigt individuellt, och jag tror inte det finns något som säger att du är för ung eller för gammal nu. Det handlar om hur man är som person.

Du har ju också tävlat i Lilla Melodifestivalen med bidraget ”Allt som jag har” där jag förmodar att du var med och skrev text och musik. I Mello fick du istället ett bidrag skrivet till dig. Vad anser du är skillnaden på att skriva sitt egna material och få det skrivet till sig?
Jag skrev ”Allt som jag har” med min sångcoach Johan Jämtberg. Då skrev jag mest bara texten, men kommer inte ihåg om det blev den texten som vi valde till slut. Men jag var med på något sätt men inte alls så mycket, låten var in princip klar liksom. Jag känner inte heller att jag är en låtskrivare än, och det är inget som jag vill vara nu heller. Så jag tycker det är kul att få låtar skrivna till mig, som jag kan sätta min egen prägel på.

Om det skulle te sig så illa att du tappat bort dina scenkläder på lördag och måste låna ett av de andra finalisternas scenplagg, vems skulle du låna då?
Jag tror jag skulle tagit Wiktorias för det skulle passa bäst till mitt nummer.