Schlagerhörnan tycker till om Andra Chansen

tycker till
Duell 1: Panetoz – Håll om mig hårt vs. Molly Pettersson Hammar – Hunger
En glödhet diva mot en grupp kramsugna killar, känns som en blandning av Hunger Games och Allsång på Skansen. För min del är denna duell relativt öppen även om Panetoz är favoriter att gå vidare. Båda låtarna har som syfte att bringa kraft i människor, fast på olika sätt. Molly sjunger om att våga släppa lös sin hungriga diva, medan Panetoz pratar om att man ska vara starka tillsammans.
Tror: Panetoz Vill: Molly Petersson Hammar

Duell 2: Albin & Mattias – Rik vs. Boris René – Put Your Love On Me
Pontus:
Första gången jag hörde Boris Renés Put Your love On Me fastnade jag för melodin, och hans shownummer är också det snyggt. Jag är mer ljummen inför Albin och Mattias vars låt känns som en upprepning av deras tidigare alster, och där showen inte imponerade på mig. Men tror fortfarande det kan bli en hård batalj artisterna emellan.
Tror: Boris René Vill: Boris René

Duell 3: Isa – I Will Wait vs. SaRaha – Kizunguzungu
Personligen kommer den tredje duellen mellan Isa och SaRaha vara mest nervig för mig. Detta för att jag har en stor favorit i Isas I will wait, en låt som spelats flitigt på min spellista. Men också att Isa gick direkt till final förra året med en (enligt mitt tycke) sämre låt, så hon förtjänar att vara där även i år. Dock talar oddsen för en afropoplåt i Friends, för SaRaha har skjutit upp på svenska hitlistan och . En före detta favorit kan lätt tappa udden om de går till Andra Chansen samt man har minskat på skuggspelet, vilket gav en extrem dramatisk dynamik till framträdande. Nu finns det en rädsla att folk vänder sig till SaRaha, men detta är utan tvekan kvällens tuffaste duell.
Tror: SaRaha Vill: Isa

Duell 4: Dolly Style – Rollercoaster vs. Samir & Viktor – Bada Nakna
Som förskollärarstudent förstår jag att den sista duellen är vikt åt den yngre (och för tillfället mest snoriga) publik. Även om Dolly Styles framträdande känns mer barnvänlig än Samir & Victors striptease, kan jag inte se en annan möjlighet än att Bada nakna går till final. Killarna är mer populära och har en starkare låt helt enkelt!
Tror: Samir & Viktor Vill: Samir & Viktor

Publikundersökning (utförd av Poplight & Melodifestivalsklubben):

  1. Samir & Viktor – ”Bada nakna”: 39% (119 röster)
  2. Panetoz – ”Håll om mig hårt”: 20% (60 röster)
  3. Boris René – ”Put your love on me”: 10,5% (32 röster)
  4. SaRaha – ”Kizunguzungu”: 9,5% (29 röster)
  5. Dolly Style – ”Roller coaster”: 9% (26 röster)
  6. Molly Pettersson Hammar – ”Hunger”: 4,5 % (16 röster)
  7. Isa – ”I will wait”: 4,5 % (14 röster)
  8. Albin & Mattias – ”Rik”: 2,5 % (7 röster)


Unibets odds:

Vem går vidare?
Dolly Style 4.40
Samir & Viktor 1.17

Vem går vidare?
Panetoz 1.27
Molly Pettersson Hammar 3.40

Vem går vidare?
Albin & Mattias Andreasson 2.00
Boris Réne 1.72

Vem går vidare?
Isa 2.30
Saraha 1.55