Idols auditionturné startade i Malmö!

Det var en gråmulen och kylig morgon när jag besökte Idol-audition turnéns första anhalt Malmö. En lång kö av förväntansfulla sångare hade radat upp sig utanför ”Glasklart” vid Dockan. Till bland annat tonerna av Boris Renés Put your love on me viftade hela kön glatt med armarna. Omtagningarna avlöste varandra, och såväl programledaren Pär Lernström som de sökande syntes huttra ordentligt av den påtagliga kylan. Själv kände jag varken fötter eller fingrar. För när det kommer till tv produktion handlar det mesta om att skapa en illusion som är trovärdig för tittarna.

DSC_0155

För att få igång publiken lite extra anlitas ofta en publikvärmare, denna gång var det faktiskt den tidigare Idoldeltagaren Niklas Musco som hade den rollen. Dock hade han en svår dag på jobbet, vid ett tillfälle hördes han konstatera att ”Nej, vågen var inte Malmös grej riktigt!”.

DSC_0142

DSC_0229

En kille som dock inte verkade påtagligt nervös var Roger Vetter, han sökte idol för andra gången. Senast Roger sökte till programmet var 2008 och då kom han enda till slutaudition. Det visade sig också att han och jag gått på samma grundskola i Löberöd, vilket var lite kul måste jag medge. Här får ni en liten intervju med honom:

Roger Vetter söker till idol för andra gången.

Vad var det som fick dig att söka till idol igen?

Jag körde en spontanare denna gång faktiskt! Jag skulle ändå in till Malmö kvällen, så sen beslutade jag mig på morgonen för att söka.

 

Vilken låt kommer du sjunga för juryn?

You’ve got the love (Florence and the Machine)

 

Hur känner du dig nu inför din audition, är du nervös?

Jag är nog ganska lugn faktiskt.

 

Vad känner du inför den nya juryn?

Jag träffar inte dem idag hur som helst, så jag är inte så nervös över det just nu. Men om jag får träffa dem så är det ju spännande. Jag vet vem Fredrik Kempe är men dem andra har jag ingen koll på faktiskt. Därför blir man också lite mindre nervös eftersom man inte vet vem dem är.

 

Vad är ditt mål med din medverkan?

Det skulle vara kul att få hålla på med musik på heltid.

 

Hur stor del är musiken i ditt liv just nu?

Ganska mycket! Jag gör låtar, några ligger redan på Spotify. Jag försöker få ut min musik så gott som det går.

Vad är det för genre du vill lyckas inom?

Soulpop.