Afropop till final – vinnarintervju med SaRaha!

Foto: Janne Danielsson/SVT/Melodifestivalen
Foto: Janne Danielsson/SVT/Melodifestivalen

Din karriär har verkligen gått från framgång till framgång, och nu är du i Melodifestivalens final, hur beskriver du din resa?
Det har bara varit fantastiskt roligt, alltså så mycket kul! Jag har lärt mig mycket och träffat fantastiska människor och fått göra så roliga saker. Det är bara massa kärlek och energi överallt!

Du har också många fans i Tanzania där du är ett känt ansikte, hur mycket har de hejat på dig?
Ja, jag har fått jättemånga kommentarer, men det är en del som tycker jag skriver för mycket på svenska. Så jag har försökt köra dubbelt svenska och swahili så att alla fans hänger med på vad som händer.

Du är också undervisande lärare, hur kombinerar du de båda karriärerna?
Nu kommer det nog bli lite tajt ett tag, och jag är tjänstledig från skolan nu. Även innan har jag bara arbetat deltid för att hinna med båda yrkena liksom. Men nu vet jag inte hur mycket plats det kommer att finnas för läraryrket.

Kommer det göras några förändringar till finalen?
Jag har verkligen inte hunnit tänka på det alls, så jag kan inte svara på.