Schlagerhörnans Liverapportering

Nu kör vi. Jesper ska idag liverapportera här på bloggen i ett kontinuerligt blogginlägg. Vi reagerar och ger åsikter! Kul, va?!

20:02 Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi gör en svensk cover på Guy Sebastians Tonight Again. Där de bland annat minns när Gina Dirawi gjorde programledardebut 2012 tillsammans med Sarah Dawn Finer och Helena Bergström.

20:06 Åh I Remember Love. Nio år sedan hon slog igenom i Gävle.

20:10 Eclipse – Runaways
Var är energin? Ser ut som sångaren håller på och bajsa på sig så fort han tar en ton. Den här låten hade behövt karismatiska sångare, men detta är bara njaaah.

20:15 Dolly Style – Rollercoaster
Tyvärr så förstör Dolly Style sin låt med bristfällig röstteknik. Tycker låten i sig är en skön popdänga, men den blir borttappad.

20:21 Martin Stenmarck – Du tar mig tillbaks
Det enda Martin gör är att ta mig tillbaks till då han floppade i Eurovision och det är inte ett fint minne. Men låten är ju lite sådär vacker på ett väldigt Luxembourg-igt sätt.

20:24  Sarah Dawn Finer vi vet du kan sjunga. Du behöver inte bevisa det till 100%.

20:30 Linda Bengtzing – Killer Girl
ÄLSKAR när Linda tar framin snuskhumor och kör en äkta schlager. Oerhört mycket Las Vegas i framträdandet. Hjärtat gick inte fullt igång och hoppas det kan smälla till Andra Chansen iallafall.

20:34 Frans – If I Were Sorry
Kvalets stora vinnare finns här. Frans gör comeback det med besked. En riktig chill låt och han har en originell röst i det här sammanhanget. Karisman på scenen är också riktigt stjärnmaterial. Tror han kan vinna hela Melodifestivalen.

20:37 Kungliga dramatiska skådespelares Lena Endre ska nu göra sin tolkning av Lindas Jag ljuger så bra.

20:42 Panetoz – Håll om mig hårt 
Älskar att Panetoz kör på den här koreografin. Älskar att de står i linjer och allt. Den här låten är inte lika bra som Efter Solsken, men funkar ändå.

20:46 Molly Sandén – Youniverse
Det är den sista låten nu för Melodifestivalen 2016 sista bidrag. Förhandsfavoriten Molly Sandén. Det är en välproducerad midtempoballad, men den är väldigt överhajpad. Hjärtat går nu igång på Moly Sandén och det kommer bli rafflande att se vem av Molly, Panetoz eller Frans som går till final. Lär bli väldigt jämt!

21:00 Frans, Eclipse, Panetoz, Molly Sandén och Dolly Style vidare till andra omgång

21:12 Hela Sveriges fest

21:20 Molly Sandén till final

21:23 Dolly Style & Panetoz till Andra Chansen

21:25 FRANS TILL FINAL