Tioåriga jaget tar fram klackskorna – After Dark gör comeback!

Peter Knutson/SVT/MELODIFESTIVALEN
Peter Knutson/SVT/MELODIFESTIVALEN

 

När jag som tioåring upptäckte After Dark under Melodifestivalen 2004 blev jag så inspirerad. Nu var mitt framtidsyrke glasklart,”Jag ska bli Chrster Lindarw när jag blir stor!” talade jag om för pappa. Farmors Walk in closet användes flitigt som kostymförråd, farföräldrarnas vardagsrum blev min scen där jag framförde gamla svenska schlagerlåtar iklädd klänning och klackskor. Det var också detta år som jag tog fram modet i mig och draggade på skolans roliga timme med låten Det gör ont. Nu blev det ju inget av den där dragqueen-karriären men kärleken till After Dark finns kvar än.

Nu gör After Dark så äntligen comeback efter förra gångens skräll när de åkte ut som femma i sin deltävling med låten (Åh) när ni tar saken i egna händer 2007. Denna gång heter bidraget ”Kom ut som en stjärna”, en förträfflig låttitel om ni frågar mig. Trots att jag inte är på plats i Norrköping och kunnat följa repetitioner eller hört hela låten, sa dem 30 sekunderna på svt:s hemsida allt! Scenframträdandet doftar After Dark ändå ut i lösögonfransarna med glitter och glamour. Mitt i allt detta finns ett viktigt budskap:

Öppna garderoben
dags för din entré
kom ut som en stjärna
kom ut som en stjärna

Låttexten är såväl en flört med gay-uttrycket ’att komma ut’ men handlar också om att våga vara den man är och följa sina drömmar. Jag kan dock inte låta bli att dra paralleller till Diana Ross I´m coming out som också har samma glittersmäll-anda!  Jag vill med dessa ord uttrycka min lyckospark till After Dark och hoppas de tar sig till final.