Velvet tillbaka i schlagern

Velvet var en återkommande sångerska i 00-talets Melodifestiva och som snanbt blev en fanfavorit med sina partydängor Mi AmoreDeja Vu och The Queen. Hon gick aldrig till final, trots snygga shower och hookiga refränger. Går även att tillägga hon hade fler hits i Sverige än sina Melodifestivalslåtar. Fix MeChemistry och Rock Down (Electric Avenue) spelades alla flitigt på radios och under ett tag blev hon lite som en, bättre, version av tyska Cascada.

I år är hon tillbaka i Melodifestivalssammanhang, men inte som artist, utan som stylist. Förra veckan stylade hon Mimi Werner och denna vecka stylar hon Jonas & Natten och Krista Siegfrids. Min favorit av det jag sett är Krista Siegfrids styling som är tillräckligt käckt utan att bli mossigt.

Men vi i Schlagerhörnan vill såklart ha Velvet tillbaka som artist och därför vill vi påminnas om schlagerbrottet som var att The Queen inte gick vidare till minst andra chansen år 2009.