Schlagerhörnan tycker till om Deltävling 1

Ikväll är det dags för Melodifestival! Den första semifinalen går av stapeln 20.00 på SVT1 och leds av Gina Dirawi och Petra Mede. Anna Book, som egentligen skulle delta, framför sin låt Himmel för Två i mellanakten och kommer troligtvis få enorm respons från publiken. Edward af Sillén är manusförfattare och då kan ni förstå det kommer bjudas på både glitter och glamour.

1. Samir & Viktor – Bada Nakna

Jesper:
En bättre festhöjare till öppningsbidrag är svår att hitta. Schlagerns Grabbarna Grus inga fans besvikna med sin EDM-duracellkanin till låt. Släng in lite Groupie och lite I’m an Albatrozz så har vi ett lyckat recept för årets studentfester, men faktum kvarstår att Samir och Viktor för mestadels är en plojakt som gör en glad för stunden, men inte mycket mer. (2/5)

Pontus:
I detta nakna framträdande bjuder Samir & Viktor på såväl bar bringa som eldfontäner. Refrängen är lika hookig som Groupie, om än mer houseig. (4/5)

2. Pernilla Andersson – Mitt Guld

Jesper:
Efter Samir & Viktor kommer Pernilla nästan som en Resorbablett för att lugna huvudvärken som man fått efter studentbaksmällan. Om låten bara var lika oförutsägbar som tavlan på scen hade det varit mycket bättre. En typiskt mysig, samt tråkig, Pernilla-ballad som inte alls är lika stark som Desperados, men Pernilla är verkligen woman in gold på scen. (2/5)

Pontus:
Med en finstämd melodi sjunger Pernilla en låt som går i samma spår som hennes tidigare alster. Låten kan också ses fått inspiration från Jag ger dig min morgon. (2/5)

3. Mimi Werner – Ain’t No Good 

Jesper:
Mimi Werner har definitivt ärvt sin faster Jill Johnsons karisma och jag tipparatt  hon kan skrälla rejält ikväll. Svenska folket har trots allt en liten fäbläss för country och detta är en fartfylld countrypop i den stil som Shania Twain gjorde populär i slutet av 90-talet. Låten går som en pansarvagn mot sin publik och jag tror hjärtat kan sättas igång hårt under numret. (3/5)

Pontus:
I ett fartfyllt countrynummer med kaxig lyrik framför Mimi sin låt med attityd. Dessvärre övertygar varken låten eller Mimis röstomfång mig. (2/5)

4. Albin och Mattias – Rik 

Jesper:
Om man har hört en Albin-hårt, känd för Din Soldat, har man hört dem alla. Förutsägbart och tråkigt. Tycker oerhört synd om Mattias som förtjänar en bättre låt och bättre framträdande. Det känns oförberett och blekt. Kan hända att lördagens festsugna publik gör att artisterna växer på scen. (1/5)

Pontus:
Svensk hipphop i all ära men detta låter som en stukad version av Din soldat. (1/5)

5. Robin Bengtsson – Constellation Prize 

Jesper:
En kygoschlager med klass. Kvällens snyggaste produktion både ljud- och bildmässigt. Robin Bengtsson ser en aning bekrymad ut på scen dock, lite som att han koncentrerar sig alldeles för mycket på kamerorna för att fullt kunna göra detta till den arenahit den bli. Min magkänsla säger att detta kommer komma till Andra chansen på lördag. Den behöver lite mer tid att växa för folk. (3/5)

Pontus:
Robins bidrag är en skön poplåt utan några krusiduller. Men trots munspel och skönsång ter sig hans scenuttryck något blekt. (3/5)

6. Ace Wilder – Don’t Worry 

Jesper:
Kvällens stora favorit Ace Wilder återvänder efter att ha varit nära en vinst 2014. Favorit i repris som man kallar det och det är vad detta är. Det är egentligen Busy Doin’ Nothin’ 2.0 fast med dyrare budget. Trots att man till en början blir smärre besviken lockas man med i låtens refräng och scennumret är urcoolt. Finalplatsen är given! (3/5)

Pontus:
Ace hoppar fram likt gubben i lådan och uppträder med en säregen poplåt med extra edge. Årets låt är dock inte lika direkt som Busy doin’ nothin’. (3/5)

Schlagerhörnan Tippar:
Till Final: Robin Bengtsson och Samir & Viktor
Till Andra Chansen: Ace Wilder och Albin & Mattias
5. Mimi Werner 6. Pernilla Andersson

Publikundersökning:
1. Ace Wilder – Don’t Worry – 364 röster – 39%
2. Samir & Viktor – Bada Nakna – 270 röster – 29%
3. Robin Bengtsson – Constellation Prize – 199 röster – 21%
4. Albin & Mattias – Rik – 44 röster – 5%
5. Mimi Werner – Ain’t No Good – 33 röster – 3%
6. Pernilla Andersson – Mitt Guld – 30 Röster – 3%

Unibets Odds:
1. Ace Wilder 1.15
2. Samir & Viktor 1.30
3. Robin Bengtsson 1.85
4. Albin & Mattias Andreasson 4.00
5. Mimi Werner 7.50
6. Pernilla Andersson 21.00