Robin Bengtsson: Från Underdog till Favoritttippad

Foto: PK
Foto: PK

 

Nu ha du fått testa på scenen ett par gånger, hur känns det?
Det känns jättebra, allting har funkat precis som det ska. Det har känts som en rak kurva uppåt hela tiden vilket gjort mig lugn och trygg.

Men ni fick ju lite strul med LED-podiet under genrepet?
Nej de fick inte igång golvet, men efter det funkade allting perfekt. Det var ju tur att det hände idag så de har full koll imorgon.

Du fick ju väldigt fint stöd från publiken som gav dig en extra applåd under din presentation, kände du att du hade arenan med dig?
Man tar inte alls in det när man har dessa pluggarna i öronen (in-ears) då de tar bort allt sorl från arenan. Det var först efter mitt uppträdande som jag märkte att ”Det var någon som jublade, då gick det nog rätt bra ändå” och det var en härlig känsla.

Många i pressen känner att din låt växer efter varje lysning, och nu är du dessutom bland de tre favoriterna att gå vidare enligt oddsen, din kommentar på det?
Det känns ju häftigt! för så var det inte innan. Jag har inte kollat så mycket på det så men det är jättekul att höra!

Så du har känt dig som en underdog?
Absolut! Det är ju ganska tydligt att det finns dem med bra mycket större fanskara, så absolut har jag känt mig som en underdog.

På tala om det så försvann ju en av konkurrenterna Anna Book genom sin diskvalifisering, vad anser du om att något sådant får hända?
Ingen aning, jag är liksom inte insatt i hur det funkar. Det enda jag kan säga är att jag tycker synd om Anna Book. Jag vet ju själv om det skulle hända mig och hur jag skulle må. Eftersom man har laddat för det här i fyra månader så måste det kännas fruktansvärt. Men jag tycker det är kul att hon är med och kör sin låt iallafall.

Till sist, om du fick ha några önskningar inför imorgon vilka skulle de vara då?
Att jag går vidare och att allt går som det ska.