Ace Wilder går från minimalistisk till storslagen show

Foto: PK
Foto: PK

 

Nu har du fått testa på scenen här ett par gånger, vad är känslorna inför imorgon?

jag är faktiskt pepp nu! Jag tror det är lättare inför en publik, tro det eller ej. Man får en adrenalinkick vilket underlättar för nervositeten väldigt mycket.

 

Är det stor skillnad på att göra en repetition och ett genrep?

Ja för på en repetition tänker man mycket detaljer och på vad som kan bli bättre ”trilla inte där, snubbla inte här, titta i den kameran!”. På ett genrep är det showtime och måste man fokusera på att uppträda, vilket gör att man kan släppa all nervositet på ett annat sätt.

 

Det är ett väldigt maffigt scenframträdande du har, hur mycket fix och trix har det varit att sätta ihop det?

Det började med att jag ville göra något som var lite utmanande för mig. Föra gången fokuserade jag på det minimalistiska, och nu ville jag testa på att ha någon höjd, ljusshow eller någonting annat som var annorlunda. Jag såg själva ställningen först under torsdagens repetition och då tänkte jag ”Oj det här var stort!”.  Men jag är imponerad av hur de har byggt den och allting.

 

Det är andra gången du är med och tävlar i Melodifestivalen, föra gången var 2014. Rent artistiskt, är det någon skillnad på Ace då och nu? 

Jag tror inte att det är en så stor skillnad förutom att jag har varit med och skrivit låten. Jag tycker om låten, alltså jag älskar låten och den är en del av mig. Texten står för det som jag vill säga. På så sätt är det ingen större skillnad. Det är jag som är Ace Wilder!

 

Enligt odsen är du en av tre favoriter att gå vidare till final, gör det dig mer nervös eller mer taggad?

Jag blir bara nervös! Jag har bett alla som är med i mitt nummer och som jobbar med mig att inte nämna odds och sådant. Dansarna får inte heller nämna om det är något de har läst om mig.